ErgoProxy
Smok Eustachy
Po drugie – kaczystom należy przeciwstawiać tuskistów (od biedy mogą być nawet schetyniarze), ale na drugim biegunie kaczofobii może być tylko kaczofilia.
Cytat:O. I teraz robi się ciekawie, kto się z treściami udostępnionymi przez Smoka zgodzi (no bo jak tu się zgodzić ze Smokiem, taki język ma połamany i -90 reputacji!). A ja się zgadzam, ze – o ile to wszystko jest prawda szczera – to Stuhr uczynił wyznanie szczura
Stuhr w TVN powiedział co następuje: „Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia. Całe życie chciałem być Europejczykiem. Nie, że ja się tam będę pchał, ale że będę przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony, że będę mógł być ambasadorem kultury polskiej.” – źródło.
Ziemkiewicz natomiast cytuje tę wypowiedź w następujący sposób: „Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia. Całe życie chciałem być Europejczykiem, zostać przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony...” – źródło.
A teraz niech się ErgoProxy zastanowi, czy to Stuhr czyni wyznanie szczura, czy też raczej Ziemkiewicz łże jak pies (albo inna bura suka).
Smok Eustachy
Cytat:We wszelakim oszolomstwie kaczofoby wygrywają z kaczystami poza może paskami śmierci w TVP InfoPo pierwsze – zanim zaczniesz przyznawać palmy pierwszeństwa wypada wpierw zdefiniować co to konkretnie jest to całe „oszołomstwo”
Po drugie – kaczystom należy przeciwstawiać tuskistów (od biedy mogą być nawet schetyniarze), ale na drugim biegunie kaczofobii może być tylko kaczofilia.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.