ZaKotem napisał(a): No ale w jakich okolicznościach szczelałbyś?
Na przykład wtedy kiedy przyszliby nacjonalizować moje mienie.
ZaKotem napisał(a): czy prewencyjnie zebrałbyś ich w jakimś dużym obozie i potem gdzieś w lesie szczelałbyś w tył głowy?
Eee, nie, O tak bym ich załatwił:
![[Obrazek: wQ1IRyV.gif]](https://i.imgur.com/wQ1IRyV.gif)
cobras napisał(a): Obejrzyj ty sobie lepiej "Act of killing" i potem takie wyznania publikuj. Gorąco zachęcam.
Ale to jest o zabijaniu zwykłych ludzi pod pretekstem zabijania komunistów. Mi chodzi o prawdziwych komunistów. Takich, którzy np. przybyli do nas w 1919 roku. Takich, którzy obecnie w Północnej Korei trzymają w obozach ludzi, którzy chcieliby żyć w normalnym kraju.
znaLezczyni napisał(a): Niektórzy po prostu chcieliby sobie postrzelać. Bo ich zdaniem świat byłby dzięki temu lepszy.
Proszę, nie rób ze mnie debila. Nie chodzi o strzelanie dla samego strzelania tylko o strzelanie w obronie swojego mienia (w przypadku strzelania do komunistów); w obronie swojego stylu życia i światopoglądu (w przypadku strzelania do radykalnych allahów dających alternatywę przejście na islam albo śmierć lub prześladowanie i poniżanie); w obronie normalnego społeczeństwa (w przypadku strzelania do nazistów pragnących mordować za kolor skóry czy też za bycie żydem); w imię zwiększania poziomu sprawiedliwości (w przypadku strzelania do Trynkiewiczów, którzy nie wiadomo czemu i z jakiej racji mogą sobie stąpać po ziemi podczas gdy ich ofiary już nie mogą).
I tak - świat byłby dzięki temu lepszy tak jak ziemia staje się lepsza po wyrwaniu chwasta.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać