ErgoProxy napisał(a): Ach, więc NORMA – taka konwencja zachowań międzyludzkich, której naruszenie powoduje, że lumberjack porzuca miejsce pracy, aby zabijać. Zdajesz sobie sprawę, że kiedyś np. ordalia były normalne, a teraz już są nienormalne?
Zdaję sobie sprawę z historycznego relatywizmu moralności, praw i zasad. Coś co teraz jest nienormalne kiedyś uchodziło za normę, a coś co teraz uchodzi za normę kiedyś mogło być lub będzie nienormalne.
Mimo wszystko uważam za wartościowe bronienie się przed ludźmi wyznającymi zasady, wedle których:
- należy mnie zabić lub prześladować jeśli tylko nie uznam Allaha za Boga lub jeśli tylko nie stanę się komunistą lub nazistą
- należy znacjonalizować moje mienie; rozkułaczyć etc.
I chuj mnie obchodzi czy taka moja postawa kiedyś będzie uchodziła za normalną czy nienormalną. Ja ją uważam za słuszną.
ErgoProxy napisał(a): A do rodziny Marchwickich też byś strzelał?
Nie wiem, nie znam ich. Znam Trynkiewicza i jego historię i do niego bym strzelał.
ZaKotem napisał(a): Zabiłbyś lub uwięził kogoś za poglądy, gdybyś był całkowicie przekonany, że są one głupie i szkodliwe?
Nie za same poglądy, lecz za próbę wprowadzania ich w życie.
Jeśli Abdul uważa, że należy zabijać niewiernych ze zgniłego Zachodu i zaczyna to robić, a ja bym był obok i miałbym możliwość zabicia go to bym go zabił.
A służby bezpieczeństwa państw europejskich uwięziły już niejednego Abdula, który umawiał się z innymi Abdulami na organizację zamachu przeciwko tym, którzy Allaha w sercu nie mają. Czyli w sumie więzi się takich pojebów już za same poglądy - nawet zanim próbują wprowadzić je w życie.
ZaKotem napisał(a): Nie mówiąc o tym, że pozostaje trudność z czytaniem w myślach, dlatego reżimy tak komunistyczne, jak antykomunistyczne, polegały zawsze na głębokim przekonaniu funkcjonariuszy służb, że delikwent wygląda na takiego, co ma niewłaściwe poglądy.
A funkcjonariusze zachodnich państw demokratycznych mimo trudności z czytaniem w myślach jakoś potrafią w jakimś stopniu lokalizować potencjalnych zamachowców i ich prewencyjnie neutralizować. Skoro da się tak postępować z muslimami to można i z komunistami i nazistami i anarchistami z antify.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać