To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wenezuela: Czołgi lekarstwem na brak mięsa i jaj.
ErgoProxy napisał(a): Ach, więc NORMA – taka konwencja zachowań międzyludzkich, której naruszenie powoduje, że lumberjack porzuca miejsce pracy, aby zabijać. Zdajesz sobie sprawę, że kiedyś np. ordalia były normalne, a teraz już są nienormalne?

Zdaję sobie sprawę z historycznego relatywizmu moralności, praw i zasad. Coś co teraz jest nienormalne kiedyś uchodziło za normę, a coś co teraz uchodzi za normę kiedyś mogło być lub będzie nienormalne.

Mimo wszystko uważam za wartościowe bronienie się przed ludźmi wyznającymi zasady, wedle których:

- należy mnie zabić lub prześladować jeśli tylko nie uznam Allaha za Boga lub jeśli tylko nie stanę się komunistą lub nazistą

- należy znacjonalizować moje mienie; rozkułaczyć etc.

I chuj mnie obchodzi czy taka moja postawa kiedyś będzie uchodziła za normalną czy nienormalną. Ja ją uważam za słuszną.

ErgoProxy napisał(a): A do rodziny Marchwickich też byś strzelał?

Nie wiem, nie znam ich. Znam Trynkiewicza i jego historię i do niego bym strzelał.

ZaKotem napisał(a): Zabiłbyś lub uwięził kogoś za poglądy, gdybyś był całkowicie przekonany, że są one głupie i szkodliwe?

Nie za same poglądy, lecz za próbę wprowadzania ich w życie.

Jeśli Abdul uważa, że należy zabijać niewiernych ze zgniłego Zachodu i zaczyna to robić, a ja bym był obok i miałbym możliwość zabicia go to bym go zabił.

A służby bezpieczeństwa państw europejskich uwięziły już niejednego Abdula, który umawiał się z innymi Abdulami na organizację zamachu przeciwko tym, którzy Allaha w sercu nie mają. Czyli w sumie więzi się takich pojebów już za same poglądy - nawet zanim próbują wprowadzić je w życie.

ZaKotem napisał(a): Nie mówiąc o tym, że pozostaje trudność z czytaniem w myślach, dlatego reżimy tak komunistyczne, jak antykomunistyczne, polegały zawsze na głębokim przekonaniu funkcjonariuszy służb, że delikwent wygląda na takiego, co ma niewłaściwe poglądy.

A funkcjonariusze zachodnich państw demokratycznych mimo trudności z czytaniem w myślach jakoś potrafią w jakimś stopniu lokalizować potencjalnych zamachowców i ich prewencyjnie neutralizować. Skoro da się tak postępować z muslimami to można i z komunistami i nazistami i anarchistami z antify.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wenezuela: Czołgi lekarstwem na brak mięsa i jaj. - przez lumberjack - 10.05.2018, 22:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości