zefciu:
Ja się osobiście nie zetknełam, zazwyczaj są to kobiety w demoniczne, złe, rozwiązłe kusicielki itd.
Zresztą chrześcijaństwo postawiło sobie za cel, zniszczenie związku kobiety z naturą, płodnością i seksualnością, ograniczenie jej możliwości seksualnych do zera, do prokreacji czego przykładem jest kult NMP.
Łazarz:
Stad mamy Jezusa na krzyżu zamiast ofiary ze zwierząt, uprawiali kulty płodności, fallusów, zwierzętoludzi.
Cytat:szę zatem wskazać przykład takiej propagandy.Proszę zatem wskazać przykłady, w których "czarownice" sa przedstawiane w pozytywnym świetle.
Cytat:
Ja się osobiście nie zetknełam, zazwyczaj są to kobiety w demoniczne, złe, rozwiązłe kusicielki itd.
Zresztą chrześcijaństwo postawiło sobie za cel, zniszczenie związku kobiety z naturą, płodnością i seksualnością, ograniczenie jej możliwości seksualnych do zera, do prokreacji czego przykładem jest kult NMP.
Łazarz:
Cytat:Nie zdziwiłbym się, gdyby większość osób spalonych "za czary" była po prostu chora psychicznie. Niepiśmiennemu i w dodatku pobieżnie tylko schrystianizowanemu chłopu dziwaczne zachowanie raczej nie kojarzy się z chorobą, niewiele się w swej naturze różniącą od zwykłych chorób ciała, tylko raczej z jakimiś niezwykłymi siłami, bożkami, czasem dobrymi, czasem złymi.Barbarzyńcy w ogóle byli psychiczni i jak widać nie do końca zaakceptowali nową wiarę.
Stad mamy Jezusa na krzyżu zamiast ofiary ze zwierząt, uprawiali kulty płodności, fallusów, zwierzętoludzi.
Rozsadziło mi antenę.