znaLezczyni napisał(a):No to się dowiedziałeś. Polacy bez paszportu, obywatelstwa kraju, do którego się udawali, znajomości języka masowo wyemigrowali do UK, Niemiec, krajów skandynawskich itp. Mogli to zrobić, mając status obywatela/lki EU. Innych, spoza EU
Polacy bez paszportu, obywatelstwa danego kraju, mają osobywatelstwo członka UE(której jestem raczej przeciwnikiem) dzięki któremu może swobodnie przemieszczać się po państwach partnerskich. W ogóle nie adekwatna sytuacja
' napisał(a):Innych, spoza EU, obejmują różnorakie umowy pomiędzy państwami. Status uchodźców, w tym także politycznych
Ciekawe rzeczy piszesz. Nawet bardzo ciekawe. Również ciekawe jest to że ci uchodżccy uciekają z jakże groźnej Grecji, Hiszpani, Turcji, Węgier. A jeszcze ciekawsze jest to że uciekają do Niemiec i Szwecji. Chcesz mi powiedzieć że w Takiej Grecji czy Turcji muszą uciekać przed wojną? Zwłaszcza że taka podróż to nie jest wejście do samochodu z bakiem pełnym wachy i robienie fotek na instagram
' napisał(a):Zrobiłam to w poście
Quinque nie specjalnie rozumie. Wyjaśnij zatem
' napisał(a):A tu proszę, żeby nie tylko sami zamachowcy byli prezentowani w temacie
Quinque dla zasady nie dyskutuje z linkami