znaLezczyni napisał(a):Proszę zwrócić uwagę, że znalezczyni, chociaż bez żadnego obcyndalania się wyzywa wszystkich dookoła od rasistów i faszystów, nie ma najmniejszego zamiaru zdeklarowania się co owe inwektywy konkretnie oznaczają.Cytat:Wręcz przeciwnie, to jest bardzo ważne zagadnienie. Zwłaszcza w momencie, w którym okładacie "faszyzmem" i "rasizmem", każdego, kto nie podziela waszego umiłowania islamizmu i islamistów.
Towarzyszu pilaster, ja tu jestem jedna, bądźcie więc uprzejmi, towarzyszu, pisać do mnie w liczbie pojedynczej.
Jeśli to ważkie dla ciebie zagadnienie, to załóż temat o tym (być może już taki jest) i tam o tym podyskutuj(my?).
Cytat:Cytat:Jakoś nie widać, aby znalezczyni gdziekolwiek, w czymkolwiek skrytykowała islam.
Najwyraźniej nieuważnie mnie czytasz lub masz problemy z pamięcią.
1) wielokrotnie pisałam, że za islamem nie przepadam
To nie jest krytyka islamu. Można za islamem nie przepadać z różnych powodów. Np z kulinarnego zamiłowania do wina i wieprzowiny.
Cytat:co najmniej kilka razy krytykowałam wielką trójcę - chrześcijaństwo, judaizm, islam
Czyli samego islamu znalezczyni nie krytykowała.
Cytat:Cytat:Jednak najbardziej nawet obrażalscy katolicy nie próbują wymordować krytyków katolicyzmu, nie wzywają do tego a w doktrynie katolickiej takie działanie jest grzechem
W tej chwili nie. Ale zupełnie nie tak dawno (rozumiem, że dla dwudziestolatka będzie to milenium prawie, ale dla ciebie nie), nie tak dawno ginęły tysiące.
Nie z powodu krytykowania katolicyzmu, tylko z powodów nacjonalistycznych. Nawet najbardziej skrajne frakcje IRA nie atakowały żadnych "krytyków katolicyzmu"
Cytat: O konflikcie w krajach byłej Jugosławii (na tle narodowościowym i religijnym) też zapewne pamiętasz.
To on był na tle narodowościowym, czy religijnym? Czy katoliccy Chorwaci walczyli z prawosławnymi Serbami dlatego, że ci ostatni "krytykowali katolicyzm"?
Cytat:Cytat:Zupełnie odwrotnie niż w islamizmie, gdzie zamordowanie niewiernego jest zasługą wobec ideologii.
Pewnie są jednostki, które w to wierzą. Tak jak wierzyli katolicy czy protestanci, zabijając niewiernych.To jest innowierców.
W katolicyzmie zabicie niewiernego jest grzechem. W islamie wręcz przeciwnie.
Cytat:Prawdziwym problemem w Polsce jest nie kwestia muzułmańska, tylko Kościoła Katolickiego w Polsce.
Faktycznie
1) Kościół katolicki w Polsce nakłada fatwy na apostatów wzywając wiernych do mordowania ich
2) Kościół katolicki w Polsce zachęca wiernych do samobójczych zamachów na niewiernych i kanonizuje sprawców takich zamachów.
3) Kościół katolicki w Polsce głosi że kobieta jest upośledzona w stosunku do mężczyzny i ma być mu podporządkowana
4) Kościół katolicki w Polsce zakazuje stosowania medycyny krzyżowców i syjonistów, zabrania szczepienia dzieci, etc, etc..
Tako objawia Znalezczyni w nieomylności swojej zatem to prawda.
Cytat:Może odwróci to uwagę od religii, która naprawdę ma negatywny wpływ na rozwój państwa.
W jaki sposób religia ma negatywny wpływ na rozwój państwa? W czasach kiedy religia takiego negatywnego wpływu nie miała, w latach 1944-1989, faktycznie państwo rozwijało się w tempie wprost oszałamiający.