Kontestator
1) na podstawie czego to wnioskujesz?
2) poziom opresyjności zależy od odłamu (chrześcijaństwa, islamu, judaizmu). Ogromnych różnic nie ma (całościowo, pomiędzy odłamami są)
3) a jak zdefiniujesz poziomy? Ile ich jest i czym się różnią?
jak w punkcie 2 - zależy od odłamu. Wewnątrz każdej z wymienionych przeze mnie religii są odłamy nienawidzące homoseksualizmu, krzywdzące homoseksualistów, odmawiające im takich samych praw jak osobom heteroseksualnym.
1. Ordo Iuris
2. Ograniczanie praw do dysponowania swoją seksualnością, szczególnie w przypadku kobiet
3. Indoktrynacja za publiczne pieniądze w publicznych szkołach
4. Finansowanie części działań KK z publicznych pieniędzy
5. Wpływanie na utrwalanie stereotypowego spojrzenia na rolę mężczyzny i kobiety w społeczeństwie
To kilka rzeczy, które przyszły mi od razu do głowy. Jak przypuszczam, być może zaczniesz argumentować za tym, że są to dobre rzeczy, a nie złe. Masz prawo widzieć je jak chcesz. Ja widzę je jako negatywne, uwsteczniające Polskę.
Cytat:Cytat:znaLezczyni napisał(a): Najwyraźniej nieuważnie mnie czytasz lub masz problemy z pamięcią.
1) wielokrotnie pisałam, że za islamem nie przepadam
2) co najmniej kilka razy krytykowałam wielką trójcę - chrześcijaństwo, judaizm, islam - za opresyjny stosunek do kobiet
3) krytykowałam wielką trójcę za stosunek do kwestii homoseksualizmu
1) ale za katolicyzmem chyba jakoś bardziej
2) i ten "opresyjny stosunek" jest w każdej z wymienionych religii na tym samym poziomie?
3) i ten "stosunek do kwestii homoseksualizmu" jest w każdej z wymienionych religii na tym samym poziomie?
1) na podstawie czego to wnioskujesz?
2) poziom opresyjności zależy od odłamu (chrześcijaństwa, islamu, judaizmu). Ogromnych różnic nie ma (całościowo, pomiędzy odłamami są)
3) a jak zdefiniujesz poziomy? Ile ich jest i czym się różnią?
jak w punkcie 2 - zależy od odłamu. Wewnątrz każdej z wymienionych przeze mnie religii są odłamy nienawidzące homoseksualizmu, krzywdzące homoseksualistów, odmawiające im takich samych praw jak osobom heteroseksualnym.
Cytat:Jaki negatywny wpływ na rozwój państwa ma katolicyzm?
1. Ordo Iuris
2. Ograniczanie praw do dysponowania swoją seksualnością, szczególnie w przypadku kobiet
3. Indoktrynacja za publiczne pieniądze w publicznych szkołach
4. Finansowanie części działań KK z publicznych pieniędzy
5. Wpływanie na utrwalanie stereotypowego spojrzenia na rolę mężczyzny i kobiety w społeczeństwie
To kilka rzeczy, które przyszły mi od razu do głowy. Jak przypuszczam, być może zaczniesz argumentować za tym, że są to dobre rzeczy, a nie złe. Masz prawo widzieć je jak chcesz. Ja widzę je jako negatywne, uwsteczniające Polskę.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.