znaLezczyni napisał(a):Podaj proszę źródło informacji, że katolicyzm, protestantyzm i prawosławie nie są odłamami chrześcijaństwa
Ponawiam pytanie
"Od czego się odłamał Kościół założony przez Jezusa Chrystusa czy Kościół Powszechny(Katolicki)?"
Resztę masz wyajsioną powyżej
' napisał(a):Walka z jakimkolwiek kościołem nie oznacza jeszcze w żaden sposób szerzenia ateizmu
Z tym że nie zawalczano tylko chrześcijaństwa. A objaw jakiejkolwiek religijności. No chyba że znaLezczyni chce powiedzieć iż wprowadzenie państwowego ateizmu np. W Kraju Warty(Polsce), ateizacja dzeci szkolnych nią nie jest?
' napisał(a):W tym sęk, że niekoniecznie musi to być wbrew czyjejś (chrześcijańskiej) religii. Zależy to od tego, w której grupie jesteś. No i odrobinkę od poziomu empatii.
Ale Qunique to nie pierwszy lepszy reformowany baptysta co by mógł sobie głosić heretyckie poglądy. A skoro homoseksualizm jest przez Biblię potępiony to ja nie będę z prawowienym Kościołem i jego księgą dyskutował. A zazwyczaj jest tak że homoseksualiści raczej nie chcąc być chrzescijanianmi więc nikt na siłę ich zmuszał nie będzie
' napisał(a):A jeśli ty występujesz przeciwko islamowi, to też szerzysz ateizm
Szerzę antyislamskie poglądy. Do których zawsze się przyzzaje. Które są w 100% ugruntowane
Narazie to tyle bo nie mam czasu