Dwa Litry Wody napisał(a): Pozostaje się tylko zastanawiać, kiedy Obóz Dobrej Zmiany w ramach „zaprowadzania sprawiedliwości społecznej” względnie innej "repolonizacji" postanowi „odzyskać” Najwyższą Izbę Kontroli...
No właśnie zwlekają z tym, ale bynajmniej nie odpuszczają. Nie mają dowodów? A może są tak pewni wygranej, że biorą NIK na przeczekanie?
kmat napisał(a): A kto tą partię tak naprawdę tworzy? Kaczyński ze swoimi obsesjami jest tylko jeden, masa to różne Błaszczaki, Szyszki, Zbonikowskie, Pięty etc. To są ledwie tani karierowicze, koryto dla tego towarzystwa jest absolutnym priorytetem.Tylko, że potrzebują dojścia do żłoba. Naczelny gamoń zadeklarował, że na listach nie będzie osób, które już się nachapały. Szybko okazało się, że znowu palnął głupotę i partia paszczą rzecznik szybko naprostowała fantazje dziadka. Będą, bo muszą pilnować interesu.
Cytat:Muszą być przy władzy, przynajmniej do czasu, aż się nie nachapią i nie wyeliminują konkurencji
kmat napisał(a): Muszą? Oberwać mogą ulepione ze szlachetnego surowca organicznego zderzaki typu Dupa, Szydło, Morawiecki czy inny Kuchciński. Im faktycznie grozi karna odpowiedzialność. No i samemu oberfuhrerowi jak tamci zaczną gadać o sprawstwie kierowniczym. Ale takiemu Pięcie, Sakowiczowi czy innemu Misiewiczowi? Co się nakradną to ich, a po co ryzykować.
Muszą, bo jeśli noga im się powinie to stracą żłób i bezkarność. A ten Pięta to chyba oferował korzyści za seks? Nie wiem czy nagrania tej kobiety są wystarczające, ale może gość łapie się pod jakiś paragraf.
Wracając, musiałoby wisieć nad nimi naprawdę coś bardzo groźnego, żeby dobrowolnie zrezygnowali. A w przypadku niektórych posłów może postępowanie pozwoli na znalezienie dowodów:
Cytat:Podmioty odpowiedzialne przed Trybunałem Stanu
Przed Trybunałem Stanu mogą zostać postawieni:
d) posłowie i senatorowie – w razie złamania zakazu działalności gospodarczej i czerpania korzyści z majątku Skarbu Państwa.
[quote]Art. 107.
W zakresie określonym ustawą poseł nie może prowadzić działalności gospodarczej z osiąganiem korzyści z majątku Skarbu Państwa lub samorządu terytorialnego ani nabywać tego majątku.
Za naruszenie zakazów, o których mowa w ust. 1, poseł, uchwałą Sejmu podjętą na wniosek Marszałka Sejmu, może być pociągnięty do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu, który orzeka w przedmiocie pozbawienia mandatu.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.