Żarłak napisał(a): Wczoraj odbyło się spotkanie Trumpa z Putinem. Można je streścić parafrazując słowa pewnego Polaka nt. Baćki tj. "Trump uważa, że Putin to bardzo ciepły i miły człowiek". Po końcowym oświadczeniu D.T. demokraci pacnęli się w czoło, republikanie takoż, pracownicy wywiadu i reszty służb USA również, no i pewnie wielu Amerykanów zrobiło podobnie...
A ja z kolei co innego wyczytałem:
Cytat:Unia Europejska, Rosja i Chiny to wrogowie - powiedział amerykański prezydent Donald Trump w opublikowanym w niedzielę wywiadzie dla telewizji CBS News. "USA mają wielu wrogów" - ocenił prezydent.
"Myślę, że Unia Europejska to wróg, co oni nam robią w kwestii handlu" - mówił Trump w wywiadzie nagranym w sobotę na jego polu golfowym w Szkocji, gdzie amerykańska para prezydencka spędziła weekend. "Nie pomyślelibyście tego o UE, ale jest ona wrogiem" - dodał.
Amerykański przywódca podkreślił, że "w pewnych aspektach" Rosja jest wrogiem, a Chiny są wrogiem "gospodarczo".
Trump zaznaczył też: "Ale to nie znaczy, że są źli. To nic nie znaczy. Znaczy to, że są konkurencyjni". "Szanuję przywódców tych krajów. Ale w sensie handlowym naprawdę nas wykorzystali, a wiele z tych krajów jest w NATO i nie płacili swoich rachunków" - powiedział.
http://forsal.pl/artykuly/1176902,prezyd...gowie.html
Trump to jebany chaotyczny krejzol i nie ma co brać na poważnie jego słów odnoście czegokolwiek. Trza patrzeć na to co robi, a nie mówi.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać