To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodajmy językowi polskiemu przypadek!
Ależ proszę bardzo! Z zastrzeżeniem, że mam rozpoznaną schizofrenię. Język

Łazi za mną od czasów licealnych, kiedy próbowali mnie uczyć niemieckiego, forma być robić coś. Pojęcia nie mam, co ona miałaby oznaczać. Pojęcia nie mam, dlaczego być podwoiło mi się ostatecznie we wszystkich trybach. Co jak co, ale w liceum piwa nawet nie wypiłem i widziałem pojedynczo. Język

Zdanie orzekające: ja być uczyć języka być.
Zdanie pytające: być ja być uczyć języka?
Zdanie rozkazujące: być ja uczyć języka być!

Generalnie można kombinować z innymi formami w zależności od położenia obu być względem pozostałych części zdania (policzysz, zefciu, ile to będzie możliwości?) Ogólna i mglista idea jest taka, że to jest nacisk położony na wykonawcę czynności; tak jak idąc niejako w przeciwną stronę, normalne ja to zrobię da się osłabić do formy bezosobowej robi się, która, hm… zdejmuje odpowiedzialność z podmiotu? No dostał Zbylut polecenie służbowe beze sęsu i ono robi się samo, a Zbyluta tutaj w ogóle nie ma i proszę go nie uwzględniać w rachunku ewentualnych szkód.

Pojęcia nie mam, o co w tym wszystkim chodzi. Pojęcia tez nie mam, dlaczego Dukaj dziabnął ni priczom wierszyk o tej lub podobnej idei w opowiadaniu Szkoła, a potem wywalił Lód biblijnej objętości, w którym jest ona językowym leitmotivem. Ja się, jakby co, na Dukaju nie wzorowałem. Język
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dodajmy językowi polskiemu przypadek! - przez Fizyk - 31.08.2018, 18:10
RE: Dodajmy językowi polskiemu przypadek! - przez ErgoProxy - 31.08.2018, 19:02
RE: Dodajmy językowi polskiemu przypadek! - przez zefciu - 01.09.2018, 14:11
RE: Dodajmy językowi polskiemu przypadek! - przez zefciu - 11.09.2018, 12:15

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości