Socjopapa napisał(a): Aleś wysmażył teorię spiskową.Ale chochoła mi dorabiasz.
Cytat:Fakty są takie:
Powinno być: takie są fakty według relacji jednej redakcji. Która może mieć nawet absolutną rację co do rdzenia zarzutów. Ale ja nie o tym piszę.
Cytat:A Ty z tego wszystkiego wysnuwasz, że to wszystko spiseg, bo "Kler" i wymyślasz jakieś dziwaczne konstrukcje pt. nie będziemy się sądzić, bo pijar
Nigdzie nie użyłem tego filmu jako argumentu. Być może wyczytałeś między wierszami, ale ja pisałem o zupełnie innej sprawie, zupełnie innym artykule. Być może jestem przez to nieco mniej obiektywny niż normalnie, gdyż tamten artykuł o kobiecie gwałconej przez różnych księży w różnych krajach i na różnych kontynentach był zaprzeczeniem tego, co dla mnie podpada pod rzetelne dziennikarstwo. Artykuł na onecie jest, na ile mogę ocenić, rzetelny. I tyle.
Cytat:(i wuj, że nie można porównywać sytuacji pracowników, którzy musieliby podjąć próbę ciężkiego dowodu nie posiadając materialnych dowodów z fundacją, która musiałaby tylko dowieść, że tezy zawarte w artykule nie zostały wystarczająco zbadane),
Wszystko to prawda, a nawet święta prawda. Ale nie uwzględniasz jednego. Pracownicy mieli problemy z Wiosną od lat. W internetach ponoć negatywne opinie stały i stoją. Ale dopiero teraz wysłali list do redakcji onetu. Być może ma to związek z pewnym odejściem mediów od neo-liberalnego ideolo, wczorajsze przedsiębiorcze tygrysy europy są dziś pogardzanymi januszami. Ale też z tym, co określam jako ducha czasów.
To nie jest zarzut w kwestii prawdziwości artykułu, lub intencji redaktorów. To cyniczne stwierdzenie faktów. Redakcje nie są organizacjami charytatywnymi chroniącymi wdów i dziewic. Postawię orzechy przeciw dolarom, że nie był to pierwszy list wysyłany przez jakiegoś pracownika do jakiejś redakcji. Znam parę przykładów z opowieści o ludziach wysyłających takie listy, większość kończyła się odmową lub pustymi obietnicami. Tu tak nie było.
PS: Coś Ci nie wyszło z wklejaniem obrazka?
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!