bert04 napisał(a): Ale chochoła mi dorabiasz.
Nie sądzę.
bert04 napisał(a): Powinno być: takie są fakty według relacji jednej redakcji. Która może mieć nawet absolutną rację co do rdzenia zarzutów. Ale ja nie o tym piszę.
Nie, to co napisałem to są fakty dotyczące kulis powstania artykułu, a nie zarzuty z artykułu, więc relacje redakcji nie mają tu nic do rzeczy. Odnośnie zarzutów pisałem, że są prawdopodobne, a nie że są faktami.
bert04 napisał(a): Artykuł na onecie jest, na ile mogę ocenić, rzetelny. I tyle.
No właśnie. Czyli można przyjąć, że zdarzenia w nim opisane faktycznie są prawdopodobne, a nie wymyślać coś o duchu czasów, który każe dowolnemu bóstwu ducha winnego księdza obsmarować.
bert04 napisał(a): Postawię orzechy przeciw dolarom, że nie był to pierwszy list wysyłany przez jakiegoś pracownika do jakiejś redakcji. Znam parę przykładów z opowieści o ludziach wysyłających takie listy, większość kończyła się odmową lub pustymi obietnicami. Tu tak nie było.
Pewno nie, ale na prawdopodobieństwo zarzutów tam stawianych nie ma to żadnego wpływu. Prawdopodobną genezę artykułu wyjaśnił Dziad Borowy - nie pracowałem w żadnej redakcji, więc nie znam tego osobiście, ale od osób pracujących słyszałem, że faktycznie sprawy potencjalnie kontrowersyjne mają problem z przebiciem się.
bert04 napisał(a): PS: Coś Ci nie wyszło z wklejaniem obrazka?
Tak, coś się rozwaliło. Skasowałem to.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd