http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7...mocja.html
Rzeczywiście, żadna to zniewaga napisać komuś "won z mojego miasta". To życzliwa, lekko krytyczna ale przecież uzasadniona, uwaga.
PiS powinno zdelegalizować homoseksualizm. I kolorowe torebki.
(Ja sobie żartuję, ale w sumie to nie jest śmieszne - obie te rzeczy są realne w wykonaniu PiS-u).
Cytat:Według europosła Prawa i Sprawiedliwości Kosmy Złotowskiego tęczowa torba nastolatki w miejskim autobusie to promocja homoseksualizmu. Uważa, że żona posła PiS miała prawo zrobić dziewczynie zdjęcie i podpisać na Twitterze: "Won z mojego miasta".
Cytat:We wtorek (16 października) głos zabrał europoseł PiS Kosma Złotowski, bliski współpracownik Schreibera. „Piszą, że zdjęcie wykonane jest z ukrycia. Nie jest. Zdjęcie wykonane jest w publicznym autobusie, całkiem otwarcie. Tak otwarcie, jak ta dziewczyna otwarcie pokazuje swoją tęczową torbę. Zdjęcie pokazuje dziewczynę siedzącą naprzeciwko, po prawej stronie autobusu – zdjęcie wykonane jest z lewej strony” – napisał. Podkreśla, że nie ma możliwości zidentyfikowania sfotografowanej dziewczyny. Skupia się na tęczowej torbie. „Wszyscy wiemy, że barwy te promują homoseksualizm. Dlaczego dziewczyna z torbą ma prawo do promocji homoseksualizmu w publicznym miejscu, a wyrażenie dezaprobaty przez Żonę Posła jest wyrazem hipokryzji, nienawiści czy Bóg wie czego jeszcze?
(...) Marianna Schreiber ma prawo wyrazić swoją dezaprobatę, zwłaszcza że niczym nie uwłacza dziewczynie z tęczową torbą. Ta w dalszym ciągu pozostaje anonimowa i osobiście nie doznaje żadnej zniewagi.
Rzeczywiście, żadna to zniewaga napisać komuś "won z mojego miasta". To życzliwa, lekko krytyczna ale przecież uzasadniona, uwaga.
PiS powinno zdelegalizować homoseksualizm. I kolorowe torebki.
(Ja sobie żartuję, ale w sumie to nie jest śmieszne - obie te rzeczy są realne w wykonaniu PiS-u).
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.