Antyteista napisał(a): Angielskiego uczyłem się w szkole podstawowej około 30 lat temu. Zbyt mało rozumiem , a nie ma napisów polskich. Jak znajdziesz z tłumaczeniem to możesz podrzucić.
Tam są polskie napisy, więc rozumiem,że sarkazm? Kiepskie tłumaczenie?
Cytat:Napisz lepiej którzy chrześcijanie są Twoim zdaniem gorsi i dlaczego?
Czy katolicka ortodoksja vs neokatoliccy konserwatyści lub neokatolicy w ogóle ?
Czy być może powyższe rozróżnienie stanowiska subiektywistycznego nie ma znamion rozróżnień moralnych lub nie powinno mieć?
Ja w ogóle nie wiem, co to jest katolicka ortodoksja, neokatoliccy konserwatyści i neokatolicy. Nie mam zielonego pojęcia, co te pojęcia mają oznaczać.
Uważam, że katolicyzm ma świetną doktrynę (ujęcie chrześcijaństwa), a więc wyśmienity potencjał, żeby ludzi zbliżyć do Boga, ale niestety dostała się ona w łapy idiotów i/lub ludzi zwyczajnie złych. Dlatego jestem antyklerykałem. Nie mogę patrzeć, jak czarni obrzydzają ludziom religię. Przecież to m.in. oni są główną przyczyną ateizacji społeczeństwa. Jak nie katolicyzm (wypaczony przez czarnych), to ateizm.
Ile ja się potem muszę męczyć, tłumacząc ateiście, że Bóg nie ma nic wspólnego z karykaturą Boga, którą promują czarni.