PSL mnie centralnie rozwala. Odkąd pamiętam zawsze i we wszystkich wyborach prześlizguje się jak piskorz. Co by się nie działo, nawet jak sondaże wróżą mu brak perspektyw, to on, niczym gówno, zawsze wypłynie na wierzch. Wydaje mi się, że gdyby cały świat rozwalił się w wojnie atomowej; gdyby unicestwiono 99% ludzkości, to właśnie PSL by przetrwał. Jakby to powiedział Waldemar Pawlak - "PSL trwa i trwa mać".
Bo taka prawda. I to funkcjonowało jeszcze przed rządami PiSu. Najlepiej to widać na przykładzie Radomia - kiedy w Polsce rządziła PO, w Radomiu rządzili PiSowcy. Kiedy w Polsce rządzi PiS, w Radomiu rządzą PeOwcy. Dzięki temu moje miasto nigdy nie będzie dobrze dofinansowane. Żadna centrala nigdy tu nie rzygnie większą kasą, bo nie będzie wspierać konkurencyjnej partii.
ZaKotem napisał(a): No bo jak PiS w Krakowie wygra, to pieniądze z centrali pójdą do Krakowa, a jak przegra, to nas odetną od wszystkiego.
Bo taka prawda. I to funkcjonowało jeszcze przed rządami PiSu. Najlepiej to widać na przykładzie Radomia - kiedy w Polsce rządziła PO, w Radomiu rządzili PiSowcy. Kiedy w Polsce rządzi PiS, w Radomiu rządzą PeOwcy. Dzięki temu moje miasto nigdy nie będzie dobrze dofinansowane. Żadna centrala nigdy tu nie rzygnie większą kasą, bo nie będzie wspierać konkurencyjnej partii.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać