Cytat:Zaraz Ci zacznę wrzucać same materiały z wypraw kosmicznych. Ja rozumiem, że Cię dowody zebrane w kosmosie mogą nie przekonywać.Nie ma żadnych "wypraw kosmicznych". Są wyprawy komiczne: bo komiczne, a właściwie to tragikomiczne jest to jak łatwo ludzie dają się mamić. I to ludzie mający samych siebie za "inteligentnych i wykształconych".
Przecież jeżeli ktoś wierzy w to, że (niemal) pięćdziesiąt lat temu, przy technice lat 60/70-tych, gdy "komputer pokładowy statku Apollo" miał moc obliczeniową wiele razy mniejszą niż współczesny najprostszy smartfon, gdy (tak mówił facet z Space Centre w Houston, sam słyszałem) "astronauci obliczali parametry lotu na ...suwakach logarytmicznych" (gość z uśmieszkiem pokazywał taki suwak,a ludzie obok mnie stojący patrzyli z podziwem. głupota ludzka wszystko kupi, nawet cyniczny uśmiech gościa ze Space Centre) dało się i to bez większych problemów wylądować na księżycu i wrócić aż 6 razy, lecz teraz jednak już nie latają na księżyc- to taka wiara to jest nic innego tylko tragikomedia.
Cytat:Przestań jednak wciąż deklarować jak twardy fakt, że nikogo w kosmosie nie było, bo trudno o coś dalszego od twardego faktu.
A na czym polega "twardość tego faktu" ? Że w telewizji pokazali, z poważną miną i "poważni ludzie" ? A jak w TV pokażą "poważnych ludzi", np. Pana Sekretarza Generalnego ONZ jak "wita delegację kosmitów z odległej galaktyki", to też uwierzysz ?
Jak może nie być oszukanym człowiek, który bezkrytycznie wierzy w to, co pokazują w TV ?
Wystarczy tylko opanować tzw. "poważne media" i można dowolnie rządzić ludźmi. I to też jest tragikomedia.
Osiris napisał(a): Domyślam się, że poniższy przykład to statek reptilianów:
https://www.youtube.com/watch?v=NPrTMz7a4X8
A gdzie Ty tu widzisz "znikanie pod horyzont" ? Tu jest spłaszczenie i odbicie (podstawowe efekty refrakcji nadwodnej) oraz "rozpływanie się statku w mgiełce". Tego nie widzisz ? Żadnego "chowania się pod horyzont" na tym filmie nie ma. Ty zacznij obserwować i zacznij myśleć.