Policja dzięki zmasowanemu atakowi kataru przed świętem niepodległości wywalczyła sobie 500 zł podwyżki miesięcznie od stycznia 2019 roku i kolejne 650 zł od 2020 roku. Mam pytanie - skąd PiS weźmie na to pieniądze?
Dalej, po sukcesie kataru policjantów katar zaczyna mieć służba więzienna:
https://www.wp.pl/?s=finanse.wp.pl%2Fsgw...568838785a
Coś mi się wydaje, że za policją i służbą więzienną pójdą inne grupy z budżetówki. Tylko skąd państwo weźmie na to wszystko kasę? Coś mnie ominęło? Mamy jakieś nadwyżki budżetowe?
Maseło już po 7 zł, ropa wczoraj była już po 5.37 i to ta nie premium. Jak tak dalej pójdzie z podwyżkami cen wszystkiego, to sektor prywatny też powinien dostać kataru i domagać się obniżki podatków.
Dalej, po sukcesie kataru policjantów katar zaczyna mieć służba więzienna:
Cytat:Funkcjonariusze Służby Więziennej masowo idą na zwolnienia lekarskie. Jak mówią, są przemęczeni, ponieważ nawet 300 nadgodzin to norma. Mają też dość złego traktowania w pracy. Dla przykładu, aż 90 proc. zmiany największej jednostki penitencjarnej w kraju, wronieckiego zakładu karnego, poszło w piątek na L4.
W ten sposób pracownicy Służby Więziennej chcą wywalczyć godziwe wynagrodzenie oraz lepsze traktowanie. W Internecie pojawiła się informacja: "W związku z pojawieniem się na stronie NZSSFiPW w dniu 15.11.2018r. informacji dotyczącej kolejnej wyznaczonej daty podpisania porozumienia. 19.11.2018r. Funkcjonariusze ZK we Wronkach dołączają się do trwającego protestu rozpoczętego w ZK Nowogard oraz AŚ Poznań i zaczynają dbać o własne zdrowie, które jest NAJWAŻNIEJSZE. Z tego co nam wiadomo jutro tj. 16.11.2018r. zmiana dzienna 90% na L4." Informacje publikuje serwis mojewronki.pl.
Patryk Jaki zapowiada podwyżki, jednak porozumienie ma zostać podpisane w poniedziałek. Pieniądze to jednak nie wszystko. Funkcjonariusze skarżą się na warunki pracy.
https://www.wp.pl/?s=finanse.wp.pl%2Fsgw...568838785a
Coś mi się wydaje, że za policją i służbą więzienną pójdą inne grupy z budżetówki. Tylko skąd państwo weźmie na to wszystko kasę? Coś mnie ominęło? Mamy jakieś nadwyżki budżetowe?
Maseło już po 7 zł, ropa wczoraj była już po 5.37 i to ta nie premium. Jak tak dalej pójdzie z podwyżkami cen wszystkiego, to sektor prywatny też powinien dostać kataru i domagać się obniżki podatków.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać