ZaKotem napisał(a): Ależ to dość proste. Zarówno przedislamscy Arabowie, jak i muzułmanie mieli (a i mają do tej pory) przekonanie, że kobieta przed ślubem musi być dziewicą, bo jak nie, to jest "zhańbiona" i ten, kto ją poślubi, też się pohańbi. Z Aiszą problem był taki, że przed zaręczynami z Mahometem była zaręczona z kimś innym i było to faktem powszechnie znanym. To mogło rodzić niepochlebne dla niej (a więc i dla proroka) plotki, więc szmatogłowy biograf miał interes w tym, aby napisać "nawet niech wam myśl nie przyjdzie, że Prorok mógł poślubić niedziewicę, bo owszem, była obiecana komu innemu, ale, wicie, rozumicie, w noc poślubną ona była o, taka malutka, więc na pewno on był pierwszy".
Nie, gdyby chodziło o to o czym piszesz to wystarczyłoby stwierdzenie, że poślubił ją gdy była taka malutka i wstrzymał się z jej ruchaniem do czasu, aż dorosła. Pisanie o tym, że najpierw zaspokajał się bez penetracji, a potem przeszedł do "zwyczajnego" ruchania dziecka w tym kontekście byłoby całkowicie zbędnym ozdobnikiem nie dodającym nic wiarygodności historyjce. Plus to co napisał Bert poniżej.
ZaKotem napisał(a): Wszyscy muzułmanie są pedofilami, tak jak księża, czy tylko niektórzy? W dalszych swoich urojeniach schodzisz już na kozy, więc chyba poniżej mojego poziomu (a ja się nie wywyższam).
Nie wiem. Wiem natomiast, że ruchanie dzieci w ich kulturze opartej na czynach Mahometa jest normalne, więc pytam ponownie: na jakim to mitologicznym Mahomecie nie-pedofilu oparli swoją kulturę, skoro wyszło im z tego, że ruchanie dzieci to normalna sprawa.
Z faktu, że w polskim społeczeństwie bicie dzieci nadal jest powszechnie uznawane za normalne również nie wypływa, że każdy Polak bije dzieci, więc byłbym wdzięczny gdybyś darował sobie tanią erystykę.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd