Rodica napisał(a): Angielska wikipedia podaje, że ogólna śmiertelność wegetarian i niewegetarian jest taka sama, przy zmniejszonym ryzyku zachorowania na choroby naczyniowo-sercowe i mniejszym ryzyku raka dla wegetarian.Rodica wyczytała to, co chciała. W niektórych wegetarianie radzili sobie lepiej, w innych tak samo, jeśli chodzi o śmiertelność. Jak to przeczy temu, co powiedziałem, tylko Rodica wie. No i wreszcie Wikipedia rzeczywiście, wbrew temu, co się czasem mówi, jest niezłym źródłem, ale jeszcze lepszym są źródła Wikipedii. Badania, które przytaczam, to nie są "stronki napisane przez AD7", tylko normalne artykuły z recenzowanych czasopism. Nie twierdzę, że trzeba tym źródłom ślepo ufać, ale jeśli Rodica odrzuca nawet te źródła, to nie ma już żadnych innych treści, którym może ufać.
Jak dla mnie jest to bardziej wiarygodne źródło informacji niż jakaś stronka napisana przez AD7.
Ogólnie rzecz biorąc informacje w necie są nierzetelne i nie wyciagałabym z nich daleko idących wnioskow.
Nawet fachowe opracowania medyczno-naukowe wykazuja spore rozbieżności na przyklad na temat skutków ubocznych leków.
|
Wegetarianizm (wydzielono z Kim jestem)
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości