Rodica
Ps.
Twoje 25 woreczków ryżu i 10kg zielska przypomniało mi pewien kawał:
Rozmawia rosyjski żołnierz z amerykańskim. Amerykanin chwali się jak to u nich jest dobrze w armii, że mają dobry sprzęt , że dobrze ich szkolą itp. Aż doszło do tematu "wyżywienie".
Amerykanin mówi, że oni dostają dziennie równowartość 7500 kcal. Na to Rosjanin:
- Kłamiesz! Żaden człowiek nie zje dziennie 10 kilogramów ziemniaków!
Cytat:Nie ssie mnie ale czuję się głodna.No cóż – jeśli po zjedzeniu woreczka gotowanego ryżu (100g masy suchej) i wchłonięciu tym samym ok. 350 kcal czujesz się nadal głodna, to przecież nie będę cię przekonywał, że jest inaczej. Niemniej nie mogę sobie przypomnieć, by mnie kiedykolwiek zdarzyło się odczuwać głód po takiej porcji. Wręcz przeciwnie – czuję się syty nie tylko bezpośrednio po takim posiłku, ale i przez kolejne 2-3 godziny.
Cytat:Tak na chłopski rozum , to musiałbyś żreć tyle zielska co goryl czyli jakieś 10 kg na 100 kg wagi, żeby być zdrowy.Na zdrowy chłopski rozum 1 kilogram ryżu to już 3 500 kcal.
Ps.
Twoje 25 woreczków ryżu i 10kg zielska przypomniało mi pewien kawał:
Rozmawia rosyjski żołnierz z amerykańskim. Amerykanin chwali się jak to u nich jest dobrze w armii, że mają dobry sprzęt , że dobrze ich szkolą itp. Aż doszło do tematu "wyżywienie".
Amerykanin mówi, że oni dostają dziennie równowartość 7500 kcal. Na to Rosjanin:
- Kłamiesz! Żaden człowiek nie zje dziennie 10 kilogramów ziemniaków!
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.