Osiris napisał(a):Maciej1 napisał(a):A gdzie są dowody na to, że taka manipulacja zachodzi?Ziemowit napisał(a): Maciej patrz! http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...s=BoxMMtTi
Czy to wszystko to jest podłe kłamstwo i potworna manipulacja ludzkością?
Tak.
Jesteś idiotą ? Przecież czytasz ten wątek, nieprawdaż ?
Od dawna pokazuję dowód: ziemia nie jest "kulą o promieniu ok. 6371-6378 km". Sam możesz to sprawdzić. Przykłady tego jak to zrobić pokazałem.
Cytat:Trzeba mieć naprawdę konkretne urojenia aby sobie wyobrażać, że tyle lat cała ludzkość jest bezbłędnie oszukiwana przez jakąś potężną grupę ludzi i wszyscy, włącznie ze naukowcami i specjalistami dają się nabrać.
E tam, "cała ludzkość". Weźże sobie Ty człowieku poprzeglądaj internet. Jest cała masa materiałów na temat oszustw ko(s)micznych i na temat kształtu ziemi. Ja sam ich wszystkich nie zrobiłem => zatem na pewno nie "cała ludzkość" daje się wodzić za nos. Wiem, wiem wy takich nazywacie "oszołomami".
Cytat:Tymczasem jeden z najbardziej wpływowych w swoim czasie polityków, jakim był Bill Clinton nie potrafił utrzymać swojej własnej afery rozporkowej mimo, że wiedziało o tym tylko dwoje ludzi.
No i ? Jakaś konkluzja odnośnie kształtu ziemi. Co ma rozporek Clintona do kształtu ziemi i do oszustwa ko(s)micznego?
Cytat:Nie ma możliwości aby utrzymać taki potężny spisek płaskoziemski ponieważ ludzie, ze swoimi ułomnościami się do tego nie nadają.
A co to znaczy "utrzymać spisek" ? Wszystko wyszło na jaw, bo wszystko prędko na jaw wychodzi. Tylko widzisz, Ty mylisz wyjście na jaw z uwierzeniem przez większość w to, że wyszło na jaw.
Jest oczywistą oczywistością, że żadnej tajemnicy nie można utrzymywać w nieskończoność.
Ale jest także oczywistą oczywistością, że większość ludzi można wodzić za nos przez bardzo długi czas. Bo większość jest głupia.
Co to więc znaczy "utrzymać spisek" ? I co dla Ciebie oznacza "zdemaskowanie spisku" ?
Żeby w "poważnych mediach" ogłosili ? Ale idźże Ty po rozum do głowy! "Poważne media" są w rękach oszustów. Czy za władzy Hitlera "poważne niemieckie media" ogłaszały przekręty Hitlera?
Więc odpowiedz mi: co to dla Ciebie znaczy "zdemaskować spisek" ?
Wszystko masz zdemaskowane i ujawnione. Nawet i to, ze ziemia ma inny kształt możesz sprawdzić samemu. Ale co z tego?
Przecież napisałem: większość ludzie nie posługuje się rozumem. Lecz większość poznaje świat przez "odczucia": badają miny i gesty innych ludzi i badają ilu ludzi i jak traktuje jakąś sprawę. I na tej podstawie wyrabiają sobie opinię. To jest ich "poznawanie prawdy". Przecież nie z rozumu, ze zrozumienia zagadnienia, tylko z odczuć i z wrażenia.
Cytat:Ale zawsze możesz przedstawić dowody.
A może Ty byś tak tutaj przedstawił dowody na swoją rozumność ? Wybacz mi, ale nie umiem rozmawiać z człowiekiem któremu pokazuje się dowody, któremu się mówi, że sam może sprawdzić, lecz ten człowiek ciągle powtarza "ale pokaż dowody, pokaż dowody".