zefciu napisał(a): Od dawna powtarzasz mantrę, że taki dowód masz. Ale jeszcze nie przedstawiłeś tego dowodu.
Czy to moja wina, że jesteś idiotą lub kłamcą?
zefciu napisał(a): Zaznaczam od razu, że wklejenie jakiegoś pogryzdanego zdjęcia nie jest dowodem.
Zefciu. Ty napisz tak: "zaznaczam, że nie przyjmuję żadnego argumentu, który świadczy o tym, że ziemia nie jest kulą o promieniu ok. 6371-6378 km". Przecież Ci napisałem: Ty masz rozum wyprany, dla Ciebie "kulka ziemska" jest bożkiem.
Cytat:Dowodem byłoby sensowne, matematyczne wyjaśnienie, jakiego widoku powinniśmy się spodziewać zgodnie ze znanymi prawami fizyki i wykazanie, że widok jest inny.
To przecież właśnie pokazałem. Jeśli ziemia jest płaska, to widać jak na płaskiej ziemi: tak jak na moich zdjęciach. Właśnie tak. Wszystko dokładnie tłumaczyłem i nawet rozważałem kwestię refrakcji oraz to, że brak istotnej refrakcji po tym się poznaje: po braku istotnych zniekształceń (zwłaszcza co do proporcji obiektów) na obrazie. I nawet tłumaczyłem w jakich warunkach ośrodek staje się praktycznie jednorodny optycznie.
Cytat:Obrażanko od razu. Kolejny dowód na to, że nie masz argumentów.
A policz ile razy mnie tutaj obrażano.
Wybacz, ale należy mówić prawdę. Jeśli się człowiekowi coś pokazuje, ale on twierdzi, że niczego mu nie pokazano, to jest ślepy lub jest idiotą lub ma złą wolę (idzie w zaparte).
Cytat:Tylko jakoś kiedy zaproponowałem Ci wspólny eksperyment z wykorzystaniem narzędzi geodezyjnych, stchórzyłeś i postanowiłeś o tym już nigdy nie wspominać.
Zakład cały czas jest w mocy. Masz ochotę się spotkać, to napisz na priv. Umówimy się, omówimy warunki. Każdy weźmie swoich świadków. I rozstrzygniemy.