zefciu napisał(a): W pierwszym poście.A gdzie jest tutaj napisane, że "z tego paktu na płaszczyźnie prawnej, a nie propagandowej wynika bezpośrednio penalizacja „krytyków imigracji”"?
towarzyski.pelikan napisał(a): co oczywiście będzie się wiązać siłą rzeczy z penalizacją krytyki polityki migracyjnej w mediach.
Cytat:Proszę zatem uzasadnić ten zmieniony sąd. W jaki sposób istnienie paktu ma zwiększyć zjawisko migracji?Przecież to oczywiste - poprzez realizacje jego założeń.
Cytat:Nie, nie jest. Gdyby nie dostrzegano żadnych problemów, to niepotrzebny byłby w ogóle żaden pakt przecież. A to że ktoś nazwie problem wyzwaniem, to jest przykład pozytywnego języka, a nie hurraoptymizmu.Ale podstawą powstania tego paktu nie jest uznanie za problem migracji tylko krytyki migracyjnej, a ja nigdzie nie twierdzę, że autorzy paktu nie uważają krytyki migracyjnej za problem. Wręcz przeciwnie, ten pakt ma za zadanie ten problem usunąć.
Przykro mi, że krytyki migracyjnej autorzy paktu nie uważają za wyzwanie
Cytat:Tzn. co? Chcesz linki z wykopu? Bo TVN nie oglądam.Podaj linki do mediów narodowych. Codziennie przeglądam takie media i nic podobnego nie obserwuję.
Cytat:Tia. Tylko jakoś w sondażach tego nie widać.Sondaże to samospełniająca się przepowiednia w społeczeństwie złożonym z idiotów. Taki idiota jeden z drugim zamiast głosować zgodnie z przekonaniami, zmanipulowany sondażem głosuje na autorów albo fundatorów sondaży, czyli na jedno wychodzi.
Cytat:A jaką mają alternatywę?Ruch Narodowy i Wolność, w wyborach parlamentarnych startujących w koalicji
Cytat:No i brajanki buczą i szurają, ale niestety od PiS-u się nie odwrócą. Bo mają jeszcze tyle oleju w głowie, by wiedzieć, że to oznaczyłoby przejęcie władzy w kraju przez siły, których nie tolerują.Brajanki mają swój rozum i nie wspierają swoimi decyzjami duopolu PO-PiS.
Cytat:Czyli żadnej merotyrycznej propozycji. Mają rządzić nasi. I tyle.Nie wiem, co znaczy "nasi". Mają rządzić uczciwi, prawi patrioci.
Cytat:Tnąc wydatki na co?Na socjal i zbędnych urzędników (jak zaproponował trzeźwo lumber) czy innych pasożytów.
Cytat:Płacę dosyć wysokie podatki. Gdybym jednak nie płacił w ogóle żadnych, to byłbym bogatszy, ale nie jakoś znacząco i natychmiastowo. Przeciętny Polak płaci podatki mniejsze niż ja.Nie tylko o podatki mi chodzi, ale też np. składki na ZUS i ubezpieczenie zdrowotne.