towarzyski.pelikan napisał(a): A gdzie jest tutaj napisane, że "z tego paktu na płaszczyźnie prawnej, a nie propagandowej wynika bezpośrednio penalizacja „krytyków imigracji”"?
To co tam twierdziłaś? Napisałaś o zagrożeniu penalizacją, a nie o tym, że Ci się język nie podoba.
Cytat:Przecież to oczywiste - poprzez realizacje jego założeń.
Proszę zatem wskazać w tym dokumencie założenie zwiększenia skali migracji.
Cytat:Ale podstawą powstania tego paktu nie jest uznanie za problem migracji tylko krytyki migracyjnej
Co to jest ta „krytyka migracyjna” i gdzie niby uważa się tam za problem „krytykę migracyjną” (a nie szczucie).
Cytat:Podaj linki do mediów narodowych.
Nie mam pojęcia, co „media narodowe” w tym tygodniu otrzymały z Żoliborza do publikowania.
Cytat:Sondaże to samospełniająca się przepowiednia w społeczeństwie złożonym z idiotów.
Nie rozumiem, co Twoja zwierzęca nienawiść do Polaków ma do mojego argumentu.
Cytat:Ruch Narodowy i Wolność, w wyborach parlamentarnych startujących w koalicji
Pytałem o rozwiązania, a nie o to, jakie dupy mają zasiadać na stołkach.
Cytat:Brajanki mają swój rozum i nie wspierają swoimi decyzjami duopolu PO-PiS.
Mam nadzieję, że część tak zrobi. Ale nie byłbym zbyt optymistyczny.
Cytat:Na socjal i zbędnych urzędników (jak zaproponował trzeźwo lumber) czy innych pasożytów.
No to to samo pytanie co do
lumbera – według jakiego kryterium znajdziesz urzędników, którzy są „zbędni”.
Cytat:Nie tylko o podatki mi chodzi, ale też np. składki na ZUS i ubezpieczenie zdrowotne.
Podejrzewam, że sumarycznie z ZUS też wychodzi iż płacę wysokie podatki.
Lampart napisał(a): Już wielokrotnie
Tak wiele razy, że podanie jednego przykładu jest niemożliwe.
lumberjack napisał(a): Nie sprowadziła, ale bierze wszystko jak leci łamiąc unijne prawo.
No właśnie nie:
https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Mer...-finansowa Merkel stała się złym mzimu antyimigracyjnych szczujów, ale jej polityka wcale nie jest taka, jak to przedstawiają.
Cytat:Oczywiście, że tak. Chodzi mi tylko o tych zbędnych.
Czyli których? Coś tam wymieniłeś. Część pracowników PUP-ów, generalicja marynarki wojennej… ale jak to się ma do ogólnych wydatków budżetowych?