Joker:
Porównanie długości naszego układu pokarmowego do układu pokarmowego królika jest bez sensu. Królik żyje rok czy dwa i taka długość w pełni zaspokaja jego potrzeby.
Ale wystarczy już porównać nas do krowy czy innego większego roślinożercy i okazuje się, że nie posiadamy żwacza a nasze flaki są krótsze o jakieś dwa i pól raza.
Wegetarianizm to koncept kulturowy, bez większego związku z biologią człowieka.
Cytat:Mnie już szczerze nudzi dyskusja o człowieku mięsożernym/wszystkożernym/roślinożernym ale dla równowagi proszę to potraktować jako tekst pisany poniższego materiału video bo taki mniej więcej tekst znalazłby się w tym miejscu:Ple, ple, ple, ple. Nie przekonałeś mnie. Człowiek od dwudziestu mln lat konsumuje mięso i ewolucyjnie się do tego przystosował. Ponieważ używał narzędzi, oszczędzał kły i pazury. W filmie jest mowa o tym, że mięso bez przypraw jest niesmaczne. To zupełnie tak samo jak w przypadku diety roślinnej. Wegetarianin musi mieć na talerzu kilka potraw, sałatek, żeby jego jedzenie wygladało atrakcyjnie. W Indiach jedzenie wegetariańskie nie byłoby strawne bez masy przypraw od których ludzie umierają na raka żołądka.
Porównanie długości naszego układu pokarmowego do układu pokarmowego królika jest bez sensu. Królik żyje rok czy dwa i taka długość w pełni zaspokaja jego potrzeby.
Ale wystarczy już porównać nas do krowy czy innego większego roślinożercy i okazuje się, że nie posiadamy żwacza a nasze flaki są krótsze o jakieś dwa i pól raza.
Wegetarianizm to koncept kulturowy, bez większego związku z biologią człowieka.
Cytat:Homo habilis żyjący do 2,5 mln lat temu tworzył małe grupy, w których dominował najsilniejszy samiec,No i może dominował, tyle że nad innymi samcami, nad samicami nie musiał, pewnie chętnie z nim się bzykały.
Rozsadziło mi antenę.