matsuka napisał(a): Uwziął się bardzo, ale nic nie mógł zrobić, bo nikogo pierwszy nie zaczepiam, staram się rozmawiać merytorycznie, odpowiadam tylko na zaczepki i zazwyczaj nie daję się sprowokować.Wygłaszanie arogancko, z przekonaniem o własnej wyższości stwierdzeń zawierających proste do wskazania błędy, to silne znamiona trollowania - a miałeś (i nadal miewasz, ostatnio... wczoraj z tekstem o "idiotycznych założeniach") takie fazy, więc się nie dziw, jak ktoś chce Cię za to banować. Trolli ogólnie nikt nie lubi.
Wyrzucenie mnie stąd praktycznie za nic byłoby moim moralnym zwycięstwem i wszyscy zdają sobie z tego sprawę.
Ale do meritum.
matsuka napisał(a): wciąż próbuję znaleźć ten blog o którym wspominałem, bo był o tyle dobry, że gość napisał co robił o której godzinie i z jakiego miejsca, w jakim dniu i pokazał zdjęcia.Akurat współrzędne z Twojego screena to jezioro Atlin w Kanadzie - obok Alaski, ale jednak nie Alaska. Też próbowałem to wygooglać, używając słów kluczowych typu "moon", "photos", "stellarium", "canada"/"alaska" i daty, ale nic nie znalazłem. A kurde jestem ciekaw, gdzie gość zrobił błąd (bo nie mam wątpliwości, że błąd był jednak po jego stronie - ale chciałbym móc go wskazać)
Musiało to być 6-tego lipca 2018 roku z rejonów Alaski, wtedy księżyc był po odwrotnej stronie na jego zdjęciu niż powinien być według Stellarium i pojawił się o wiele godzin za wcześnie
![[Obrazek: style3,Fizyk.png]](http://www.sloganizer.net/en/style3,Fizyk.png)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein