matsuka napisał(a): Nie do końca o to chodzi. Człowiek dostrzega, że te zwierzęta cierpią gehennę, boją się, dzieje się im krzywda i to z naszego powodu. Po drugie chodzi o niewinność tych zwierząt.Nie ma jednak wciąż dowodu na to, że z powodu tego, że przestałeś jeść mięso, jakiekolwiek zwierzę mniej cierpi.
Cytat:Myślę, że jest w tym coś pięknego, żeby z naszej ręki nikt niewinny nie cierpiał, a wręcz przeciwnie.Ja zaś nie widzę większej brzydoty w cierpieniu z mojej ręki, niż w cierpieniu z cudzej ręki. Możesz tę różnicę mi wyjaśnić?
Cytat:Szczęść Boże i Tobie, ale nie mogę biernie przyglądać się jak niewinne istoty są krzywdzone.I dlatego zapewne nie oglądasz programów przyrodniczych, o bezpośrednim oglądzie przyrody nie wspominając.
Cytat:Równie dobrze biali rasiści mogliby powiedzieć do całego świata : "szczęść Wam Boże gdy żyjecie jak równy z równym z czarnymi, ale na Boga odwalcie się od nas, którzy robimy sobie z czarnych niewolników, bo to naszym zdaniem nieludzie.Albo weganie o działalności bocianów, mordujących codziennie setki czujących i zestresowanych gryzoni. Więcej, niż jakikolwiek rzeźnik. W ogóle ta hekatomba nieczułych na cierpienie wegan nie wzrusza.
Będziemy ich zabijać, niewolić, są naszą własnością i wara Wam od tego.
Albo to samo naziści o zabijaniu Polaków.