Quinque napisał(a): Wyznawcy religii pokoju znowu okazują swoją miłość niewiernymJakiego to zobowiązania wobec narodu polskiego z błędem ortograficznym Janusz Lewandowski nie dotrzymał, że go tak po krześcijańsku nazywasz?
https://wiadomosci.wp.pl/wpadka-europosl...454249601a
To akurat artykuł o komentarzu Jana Lewandowskiego(zdrajcy narodu Polskiego). Ale komentował on tę sytuację. A już
myślałem że w Europie jest za nudno...
Cytat:Edit: zastanawia mnie jedna rzecz. Jakim cudem wę Francji wydano zezwolenie na zrobienie jarmarku? Skoro to państwo kazało usunąć krzyż z pomnika św. Jana Pawła II co by nie naruszać świeckości państwaTakim, że art. 28 ustawy 9 grudnia 1905 r. głosi, że: „Zakazane jest odtąd wznoszenie czy dodawanie jakichkolwiek znaków czy symboli religijnych na monumentach publicznych czy w jakimkolwiek miejscu publicznym, za wyjątkiem budowli przeznaczonych dla celów kultu religijnego, terenów pochówku na obszarze cmentarzy, pomników nagrobnych oraz muzeów i wystaw".
Natomiast organizowania jarmarku ani ten, ani inny artykuł nie zabrania. Wiem, że możliwość, że władze w jakimś państwie kierują się prawem, a nie własnymi poglądami i uczuciami, jest dla narodników zupełnie nie do pojęcia, ale w Jewropie tak właśnie jest.