ZaKotem napisał(a): Chujowe warunki hodowli zwierząt są efektem dążenia hodowców do obniżenia kosztów produkcji mięsa. Jakie dane wskazują na to, że obniżenie popytu na towar skłania producenta do podwyższenia kosztów produkcji?
Odpowiedz sobie raczej na pytanie: jakie dane wskazują na to, że przy obecnym popycie na mięcho da się zapewnić zwierzętom hodowlanym godziwe warunki życia (a więc zrezygnować z intensywnej hodowli) nie tworząc dysproporcji między popytem a podażą?
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315

