To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co by było, gdyby Adam nie zjadł zakazanego owocu?
Osiris

Cytat:Nie pozostaje tobie nic innego jak podać definicję Boga i wyjaśnić wyczerpująco pojęcia wszechmocy i wszechwiedzy. Ja wiem, że filozofowie męczą się z tym od setek lat ale przecież dla ciebie to żaden problem...

Właśnie potwierdziłeś moją diagnozę co do kondycji intelektualnej ateogimbazy. Najtęższe umysły łamią sobie na tym głowę od setek lat, ale dla takiego Jokera to nie żaden problem, żeby rozstrzygnąć kwestię w dwóch zdaniach:

Cytat:Przy koncepcie Boga wszechwiedzącego i wszechmocnego jesteśmy jak chomiki syryjskie biegające w kołowrotku, wiedział co nastąpi tworząc i człowieka i jabłoń więc dalsze rozważania są bez sensu. Od początku Homo sapiens był do eksperymentów i chyba jakiejś wysublimowanej zabawy.

Ja np, zanim bym napisała taką "mądrostkę", zapoznałabym się choćby pobieżnie z tym dorobkiem filozoficznym. Niekoniecznie bym może załapała od razu, o co w tym wszystkim chodzi, ale przynajmniej bym nabrała pokory i nie ośmieszała się publicznie takimi wpisami.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Co by było, gdyby Adam nie zjadł zakazanego owocu? - przez towarzyski.pelikan - 15.12.2018, 17:13

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości