Osiris napisał(a):matsuka napisał(a): Dla mnie to jest powrót do raju. Nie jest to odrzucenie technologii, lecz rozwijanie jej w takim kierunku, żeby wspierała niewinne istoty, a nie pasożytowała na nich.Pytanie zdaje się zadał ZaKotem, ale nie znalazłem odpowiedzi. Jakim cudem matsuka, osoba, która olewa ciepłym moczem osiągnięcia naukowe i technologiczne ostatnich wieków, powołuje się na rozwijanie technologii w kierunku wspierania niewinnych istot?
Osiris napisał(a):matsuka napisał(a): Masz rację, w tym wątku nie warto się kłócić z nikim - dla dobra sprawy.
Osiris - te pytania zawsze możesz zadać w dedykowanym do tego temacie.
Pozdrawiam
Miałem na myśli coś całkowicie przeciwnego - napisałem, że pytanie jest proste i powiązane z tematem, więc nie powinieneś mieć problemu z odpowiedzią. Czyżbyś utracił nagle zdolność czytania ze zrozumieniem?
Osirisie, wziąłeś w pierwszym pytaniu cytat o "technologii" omijając przy tym resztę wywodów matsuki na temat przyszłego raju TUTAJ. Radzę więc przeczytać całość, zwłaszcza pod kątem tych "rządów sprawiedliwych". No niestety, mi (mnie?) ta utopia kojarzy się z pewnym systemem politycznym XX wieku, w którym technologie też były rozwijane w celu powszechnej sprawiedliwości. Ale już w nauce burżuazyjna genetyka była zwalczana przez postępowy, sprawiedliwy, słuszny i zbawienny łysenkizm.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!