ZaKotem napisał(a): Zawsze mam do zwolenników bicia ludzi takie pytanie: skoro kary cielesne są tak skuteczne i przy tym niewinne i niegroźne, to czemu, na Boga, chcecie ich ograniczenia i stosowania tylko do dzieci?
Ja to bym chciał przede wszystkim dla dorosłych takich kar. Jak w Singapurze, który jest jednym z najlepiej rozwiniętych miejsc na ziemi.
![[Obrazek: z17530438Q,Tak_wyglada_chlosta_w_Singapurze.jpg]](http://bi.gazeta.pl/im/46/b7/10/z17530438Q,Tak_wyglada_chlosta_w_Singapurze.jpg)
Dlatego, aby osiągnąć poziom rozwoju Singapuru, powinniśmy wdrażać w naszym kraju rozwiązania, które sprawdziły się w tym mieście przyszłości

A dziecku w ostateczności można dać klapsa. Nie wiem co w tym złego, sam dostałem parę razy w życiu, gdy odwalałem jakieś naprawdę głupie maniany.
Zamiast znęcać się nad dzieckiem psychicznie i skazywać go np. na karę więzienia (zakaz wychodzenia na dwór, nakaz siedzenia w pokoju), można dać klapsa, który jest łagodniejszym rozwiązaniem. A najlepiej by było, gdyby nie trzeba było stosować ani takich kar ani srakich. Żeby dziecko było rozumne i żeby dało mu się normalnie wytłumaczyć jakaś sprawę. Ale nie wiem czy to nie przypadkiem utopia.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać