lumberjack napisał(a): Ja to bym chciał przede wszystkim dla dorosłych takich kar. Jak w Singapurze, który jest jednym z najlepiej rozwiniętych miejsc na ziemi.Zdarzyło ci się dostać mandat od misiów lub drabów miejskich? A jak nie tobie, to tacie lub mamie? Miał byś coś przeciwko patrzeniu, jak funkcjonariusz chłoszcze twoją mamę po dupie, czy uznałbyś to za postęp?
Cytat:Dlatego, aby osiągnąć poziom rozwoju Singapuru, powinniśmy wdrażać w naszym kraju rozwiązania, które sprawdziły się w tym mieście przyszłościAby osiągnąć poziom rozwoju Singapuru należy się zmniejszyć do rozmiaru stołecznego miasta Warszawy, a resztę kraju oddać pisowcom i innym islamistom. Jeśli zaś o poziom kultury chodzi, to może nie mam ochoty na obiektywizację hierarchii kultur, ale subiektywnie dla mnie kultura europejska jest po prostu mojsza, niż ichsza.
Cytat:A dziecku w ostateczności można dać klapsa. Nie wiem co w tym złego, sam dostałem parę razy w życiu, gdy odwalałem jakieś naprawdę głupie maniany.W ostateczności także somsiadowi można dać w pysk względnie w mordę. Nie chodzi o to przecież, aby posyłać do paki albo do piekła każdego rodzica, który kiedykolwiek dał dziecku w dupę. Człowiek to tylko człowiek, a dzieci mają wbudowany specjalny program do wpierdalania ludzi. Chodzi o to, aby to nie było w planie, jako metoda wychowawcza. Ja nie potępiam rodzica, który pod wpływem emocji strzepał skórę wyjątkowo rozrabiającemu potomkowi. Ale robienie tego na zimno i z wyrachowaniem autentycznie mnie przeraża, ja z takim esesmanem nie chciałbym nawet w jednym pomieszczeniu przebywać.