Rodica
Przemoc występuje (prawdopodobnie) we wszystkich krajach/ społeczeństwach, nie wiem więc, dlaczego jej skutki przypisujesz tylko Polakom, a nie wszystkim ludziom.
Przemocy wobec dzieci dopuszczają się zarówno mężczyźni, jak i kobiety.
Lampart
A po pupie? Wolałbyś być klepany po twarzy czy po pupie?
Znam takich, którzy czują się pokrzywdzeni. Ciekawe, czy chciałbyś, żeby twoje dziecko przyszło do domu z sinymi palcami.
Nieważne, czy miałbyś serce. Ważne, że nie miałbyś prawa.
Czy są (a jeśli tak, to jakie) sytuacje uzasadniające:
- wymierzenie klapsa [kary, nie elementu seksu]
- zwyzywanie
- szarpnięcie
- popchnięcie
- wrzeszczenie na
użyte w stosunku do męża/ żony, partnera/ partnerki?
Cytat:Przemoc niszczy zdolności komunikacji między ludźmi, stąd pewnie powszechna wśród Polaków nieumiejetność współpracy i organizacji.
Przemoc występuje (prawdopodobnie) we wszystkich krajach/ społeczeństwach, nie wiem więc, dlaczego jej skutki przypisujesz tylko Polakom, a nie wszystkim ludziom.
Cytat:A jak ktoś się obawia, że mu jaja zmaleją, to zawsze może sobie zafundować obóz przetrwania.
Przemocy wobec dzieci dopuszczają się zarówno mężczyźni, jak i kobiety.
Lampart
Cytat:Inaczej byś się poczuł gdybym w rozmowie poklepał cię po plecach, a inaczej gdyby poklepał po twarzy.
A po pupie? Wolałbyś być klepany po twarzy czy po pupie?
Cytat:Ja właśnie o czymś takim pisałem - kiedyś nauczyciele bili uczniów linijką po rękach i starsi ludzie, którzy podlegali takim środkom wychowawczym, nie wydają się czuć z tego względu pokrzywdzeni.
Znam takich, którzy czują się pokrzywdzeni. Ciekawe, czy chciałbyś, żeby twoje dziecko przyszło do domu z sinymi palcami.
Cytat:Niemniej gdybym miał dzieci, to pewnie sam bym nie miał serca stosować takich metod wychowawczych.
Nieważne, czy miałbyś serce. Ważne, że nie miałbyś prawa.
Cytat:Na ten moment po prostu uważam, że są sytuacje uzasadniające wychowawczego klapsa.
Czy są (a jeśli tak, to jakie) sytuacje uzasadniające:
- wymierzenie klapsa [kary, nie elementu seksu]
- zwyzywanie
- szarpnięcie
- popchnięcie
- wrzeszczenie na
użyte w stosunku do męża/ żony, partnera/ partnerki?
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.