Quinque napisał(a):Gąska napisał(a):Czy to jakaś kolejna bzdura?
Jaka bzdura? Przecież nie jesteśmy ikonoklastami. Skoro Bóg obdarza laską obraz to należy się tej ikonie(osobie którą przedstawia) szacunek
Gąska napisał(a):Ja z matką boską Maryją w Niebie to mam jeszcze taki problem, że podobno w Niebie jest tylko dwóch człowieków Maryja i Jezus
No tak, bo setki ogłoszonych świętych nie są w niebie... i miliony nie ogłoszonych...
Mi chodziło, że 2 człowieków w sensie, że takich jak na Ziemi z dwoma nogami i dwoma rękami i głową czyli, że ciało + dusza.
Papież Karolek z Wadowic , jego stare ciało leży w trumnie w Watykanie, wydawało mi się, że ewentualnie w Niebie może być Karolek z Wadowic tylko jako niewidzialna dusza która nie zajmuje przestrzeni i nie potrzebuje przestrzeni tam gdzie przebywa, wobec tego przestrzeń dla Maryi ma 4 metry kwadratowe z 3 metry wyskość wyposażona w krzesło, łóżko i nocnik. Jezus jako człowiek też potrzebuje jakąś przestrzeń.
Obecność Karolka z Wadowic w Niebie z nowym ciałem w jakiejś przestrzeni z powietrzem jest mi nieznana z wierzeń katolików, oraz problem doboru nowego ciała, bo stare jest w grobie.
Czy Jahwe przydziela ciało wg własnego uznania czy petent jako dusza ma coś do powiedzenia, ciało jest kopią jego własnego ciała w wieku 20 lat, lub może z opcją operacja plastyczna korekta urody, czy ciało na wzór Brigitte Bardot lub Don Juan.
Jak też Karolek z Wadowic może wyglądać w Niebie w swoim nowym ciele?
No a Maryja w Fatimie pokazała się jako dobrze ubrana szlachcianka z XIX wieku w wieku fizycznych 35 lat może.
A na obrazach malują w kościele, damę 35 letnią w koronie z bobasem na ręku.
W realu to Maryja jako wiejska dziewucha miała 17 lat jak trzymała bobasa na ręku i nie była damą tylko półbosa w rozlatujących się butach i chuścinie na głowie 2000 lat temu.
Jak Maryja w realu miała 35 lat to bobas miał już lat 18 i rozglądał się za dziewczynami na podryw więc nie był nagi u tej damy na ręku.
Teraz jak w Niebie Maryja ma jakieś 2062 lata wg czasu Ziemskiego a fizycznie wygląda na 35 lat to bobas Jezus fizycznie wygląda na 45 lat i też nie jest u tej damy na ręku.
Ja wiem, że malarze portretów królów nie malowali im wszystkich pryszczy na nosie w czasach jak nie było fotografów, ale robić z 17 letniej dziołchy z bobasem na ręku 35 letnią damę dobrze ubraną z nagim bobasem na ręku grubym jak parówka to przesada.
Nie wiem czy to jakaś przenośnia kościelna czy choroba kościelna ta dama 35 letnia z bobasem na ręku?
W Niebie nie mieszka żadna 35 letnia dama z bobasem na ręku i nigdy takiej nie było.
Na obrazie bobas jest nagi i wygląda jak gumowa lalka z nadętym dużym brzuchem.
W realu Maryja to była dziołcha 17 letnia a bobas był w zawiniątku bobasowym podobnym do kokonu jedwabnika podobnie jak polskie noworodki za 500+, tylko trudno się modlić do 17 letniej dziołszki z kokonem na ręku za 500+, więc kościół pokazuje takie przekłamania, ale ludzie dorośli którzy chodzą do kościoła chyba pijani nie są żeby w to wierzyć, bo ja przestałam chodzić do kościoła jak miałam 15 lat.