bert04 napisał(a):Litują się nad starymi aktorami, żeby sobie mieli za co chleb kupić bo rodzice tych aktorów nie chcą im już chleba do buźki za darmo włożyć.gąska9999 napisał(a): Mi chodziło, że 2 człowieków w sensie, że takich jak na Ziemi z dwoma nogami i dwoma rękami i głową czyli, że ciało + dusza.
No to takich jest co najmniej czterech. Co do piątego zdania są podzielone, gdyż informacje ze Starego i Nowego Testamentu nie są całkiem spójne w tej kwestii.
Cytat:Ja wiem, że malarze portretów królów nie malowali im wszystkich pryszczy na nosie w czasach jak nie było fotografów, ale robić z 17 letniej dziołchy z bobasem na ręku 35 letnią damę dobrze ubraną z nagim bobasem na ręku grubym jak parówka to przesada.
Sztuka, kościelna i inna, ma swoje prawa. W Afryce (i w wideo Madonny) Jezus jest Afro-żydem, w Chinach ma orientalne oczy (i ciuchy).
A przykładowo Romeo i Julia rzadko są odgrywani przez nastolatków- Leonardo di Caprio miał 22 lata, Claire Danes przynajmniej 18. A jestem pewien, że w teatrach i operach są znacznie starsze roczniki odgrywające tę rolę.
A aktorzy w Biedronce na kasie na chleb nie chcą zarabiać, bo są są rozkapryszeni i potrząsają swoim wielkopańskim tyłkiem grając zakonnice i służące biskupów w głupich serialach, albo mamuśkę popieszczającą bobasa na łące, bo starzy ludzie już sami na łąkę nie chodzą tylko oglądają łąkę w telewizji.
Tymczasem do odegrania roli Romea i Julii lepsi byliby amatorzy licealiści, którzy zarobiliby sobie na drobne wydatki których im skąpią rodzice.
Ale aktorzy chodzą na mszę do kościoła to przecież nie można im wskazać stanowiska pracy ze szmatą w kościele, żeby klinowali te kościelne flory.
To się nazywa konkurowanie popieszczające w kapitaliźmie.
Ale czy wierzący wierzą, że Maryja w Niebie sama cudów nie umie i o majtki raz w roku popiszcza do Boga Jahwe na kolanach : "Daj mi Panie nowe majtki, takie jakie mi przeznaczysz mogą być w krzyże z wiszącym Chrystusem, albo w męskie siusiaki albo w obrazy Papieża Karola na Jasnej Górze w Częstochowie, nie muszæ być we wzorki w różyczki i motylki tylko takie jak mi ty Panie przeznaczysz".
No bo skąd zdaniem wierzących Maryja bierze nowe majtki bo stare zużywają się od słuchania modlitw z Ziemi, bo Maryja mocno pierdzi z przejęcia jak tych modlitw słucha.