ZaKotem napisał(a): Nikt ci nie każe wynurzeń gąski czytać. To, że ma pewne problemy psychiczne, sama przyznaje. Boisz się, że się zarazisz?
Nikt nie każe czytać wpisów QQ. A mimo to się co chwila ktoś do pisowni przypieprza, albo pod obserwacją trzyma. Więc może argument nie najlepszy.
Cytat:Natomiast jak może zauważyłeś, jest to forum ateistów i "obrażanie uczuć religijnych" - jakkolwiek, moim zdaniem, jest to czynność debilna - samo w sobie deliktem nie jest i być nie może.
Cytując zL, jakie znaczenie ma Twoje zdanie.
Tak, to nie było pytanie.
Cytat:Szukanie atencji jest zaś zupełnie normalną motywacją działań człowieka - niestety nie każdemu wychodzi to równie dobrze.
Cokolwiek by nie sądzić o jakości wpisów gąski, ich walorach satyrycznych, humorystycznych czy filozoficznych, wiszą one na forum w ilości dosyć pokaźnej. Osoba zapisująca się na forum i/lub przeglądająca tylko ostatnie posty/wątki wyrabia sobie opinię na tejże podstawie. Nie wiem, jakie to ma znaczenie w guglach (chyba forum jednak indeksuje te posty, szybkim guglem odnalazłem pod "ateista majtki maryi"), ale może mieć znaczenie, jeżeli człowiek z zewnątrz, wierzący lub "nie podzielający", chce sobie wyrobić opinię tak o community jak i ogólnie o ateistach.
I nie wydaje mi się, żeby ten obrazy był specjalnie pozytywny. Ale ja tu pewnie nieco uprzedzony jestem.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!