bert04 napisał(a): Nikt nie każe czytać wpisów QQ. A mimo to się co chwila ktoś do pisowni przypieprza, albo pod obserwacją trzyma. Więc może argument nie najlepszy.Czepiać się każdemu wolno. Quinque też może się czepić mnie, ciebie i oczywiście gąski też. Połowa dyskusji na forach to czepianie się. Ale to co innego, niż życzenie sobie, aby moderacja "coś zrobiła" z osobą kogoś wnerwiającą.
Cytat:Cokolwiek by nie sądzić o jakości wpisów gąski, ich walorach satyrycznych, humorystycznych czy filozoficznych, wiszą one na forum w ilości dosyć pokaźnej. Osoba zapisująca się na forum i/lub przeglądająca tylko ostatnie posty/wątki wyrabia sobie opinię na tejże podstawie. Nie wiem, jakie to ma znaczenie w guglach (chyba forum jednak indeksuje te posty, szybkim guglem odnalazłem pod "ateista majtki maryi"), ale może mieć znaczenie, jeżeli człowiek z zewnątrz, wierzący lub "nie podzielający", chce sobie wyrobić opinię tak o community jak i ogólnie o ateistach.Być może. Ale też byłoby okropną obłudą udawanie, że takiego typu "myśl ateistyczna" w ogóle w przyrodzie nie występuje, co złego, to nie my, na głupoty mają monopol religie a jak ateista jest "jurodiwy" to zapewne nie jest prawdziwym ateistą, tylko heretykiem. Natomiast o jakości "gminy" świadczy raczej to, że gąska jednak jest w njej traktowana jako dziw natury i ciekawy fenomen, a nie jako reprezentant opinii ogółu.
I nie wydaje mi się, żeby ten obrazy był specjalnie pozytywny. Ale ja tu pewnie nieco uprzedzony jestem.