znaLezczyni napisał(a): bert, porównanie nie jest dobre.
Porównanie jest "dobre" w tym, czego dotyczy. Czyli kwestii, że jak komuś coś przeszkadza, to nie musi czytać. ZK nie odnosił się do różnic, nazwijmy to, wewnętrznych twórczości; powodów, "wnerwiania"
Cytat:Pozwolę sobie wziąć gąskę w obronę - regulaminu nie łamie, a to jest podstawa. Nie lży użytkowników, nie jest agresywna, nie rzuca mięsem na prawo i lewo, pisze po polsku (robiąc niewiele błędów).
Regulamin jest tak skonstruowany, żeby tego typu wpisy chronić, jak i chronić moderację przed odpowiedzialnością za nie. Zwłaszcza II/3. Choć IMHO ten punkt Regulaminu jest niewiele wart. Ale może lepiej nie rozszerzać tematu.
Cytat:Na dodatek ma swój własny, śmiem twierdzić niepowtarzalny, niebanalny styl. Porusza tematykę leżącą odłogiem.
Faktycznie, proktologia świętych leżała dotychczas odłogiem. Choć wróć, bert już widział podobny temat, choć na innym forum, i w wykonaniu "łabędzia", co tam gąska do niego nie doleci swoim stylem. Więc może dla mnie nie ma w tym takiego nowatorstwa, jakie widzą tu inni.
Cytat:To do czego można byłoby się przyczepić (nie tylko u gąski, np. u towarzyskiego.pelikana też), to taśmowa produkcja nowych tematów
""Nowych"" w podwójnym cudzysłowie, ja tam widzę co najwyżej nowe tytuły. I tak, to też jeden z punktów regulaminu, I/12+13. Gdyby to był jeden temat zbiorczy, to by może wnerwiało nieco mniej.
Cytat:Lubię gąskę czytać, czasami przy czytaniu się uśmiecham, kilka razy się uśmiałam (dziękuję, gąsko. Nie jest łatwo napisać coś zabawnego). A jak się człowiek trochę zastanowi nad tym, co gąska pisze, to wcale nie jest to takie głupie.
Teksty płaskoziemiskie też nie są całkiem głupie. I podobnie nie ma tu i tam miejsca na argumentację, gdyż każda uwaga wywołuje tylko jakieś alternatywne teorie, fantazje, obsesje.
I słusznie zwróciłaś uwagę na fakt, że metodą (celem?) jest ośmieszanie. Jak sama mogłaś na sobie stwierdzić, skutecznie.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!