Poligon. napisał(a): Nie lepiej więc pogodzić się z faktem, że taki jeden Breivik korzysta z tego łagodnego systemu prawno-penitencjarnego nawet z nawiązką, niż w imię niskich - żeby nie powiedzieć - prymitywnych pobudek, poświęcać bezpieczeństwo obywateli?
Jeszcze raz się pytam - czy obywatele Japonii są w niebezpieczeństwie? A Breivika by usunęli.
Jakoś nikt się nie chce do tej nieszczęsnej Japonii odnieść. Przeciwnicy kary śmierci muszą odczuwać niezły ból psychiczny na myśl o tym, że może istnieć praworządna demokracja, w której obywatele są bezpieczni, a w której to jednocześnie obowiązuje kara śmierci za najgorsze zbrodnie.
Poligon. napisał(a): Ten gościu nie zrobiłby żadnego przekrętu, gdyby urzędnicy wysokiego szczebla nie maczali w tym procederze swych chciwych paluchów.
Pretensje więc kieruj przede wszystkim do nich i do chorego systemu.
No jasne że i do nich mam pretensje.
Mam nadzieje, że jak szefowi Amber Gold skończy się wyrok, to jakaś mafia porwie go od razu spod samego pierdla i odbierze mu całą tą kasę.
Poligon. napisał(a): Siedziałeś kiedyś w więzieniu?
Wiesz co to za uczucie?
Nie wiem, bo nie siedziałem, ale pracowałem w wielu różnych więzieniach i poznałem więźniów, którzy lubią sobie żyć w pierdlu. A gdyby mieli jeszcze takie warunki życia jak Breivik, to już w ogóle.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać