Lampart napisał(a): Wow, może nie wchodźmy tu sobie do głowy?
Oj, ja tylko założyłem, że Twoim działaniem rządzi jakakolwiek celowość. Jeśli Cię taka insynuacja krzywdzi, to przepraszam.
Cytat:Wkleiłem fragment o moralności, bo o moralności był wątek, cała ich debata po prostu nie ma nic do rzeczy
Przecież cała debata jest właśnie o moralności. A Ty wkleiłeś właśnie ten fragment, gdzie Sam Harris pojechał offtopem.
Cytat:i nawet jej nie oglądałem.
Żałosne! Nie dość że oglądając fragment debaty, w którym ktoś wytyka coś interlokutorowi nie sprawdzisz nawet, czy wytyka słusznie, czy tylko stawia chochoły (spoiler: stawia chochoły); to jeszcze się publicznie tym faktem chwalisz!
Cytat:Niemniej obiło mi się, o uszy, że ponoć Harris ją przegrał.
Ciężko orzec, kto wygrał, a kto przegrał. Debata rozpoczyna się w połowie dopiero, bo wtedy Craig zwraca uwagę Harrisowi, że gada nie na temat, a Harris, o dziwo zmienia strategię, co mu się chwali.
Cytat: I nie pisz, że to mój autorytet bo ani trochę, nie lubię takiego dorabiania gęby.
No to w jakim celu go wkleiłeś? Wszystko co mówi w tym fragmencie to argumenty zajeżdżone przez wieki i miliard razy komentowane. Nie wiem, czy o tych dwóch problemach (problem zła i problem nieewangelizowanych) coś da się powiedzieć, czego jeszcze nie powiedziano.
Cytat: Swoją drogą punkt dla protestantów, że pozwalają na to.
Protestanci pozwalają na aborcję? Wszyscy protestanci? W każdym przypadku?