Maciej1 napisał(a): Widocznie jestem. Bo nie umiem użyć aplikacji Fizyka.No nie. Nie jesteś. Bo wklejane przez Ciebie obrazki pochodzą z aplikacji, które są znacznie bardziej złożone, niż program Fizyka. Jaki cudem zatem możesz być na tyle inteligentny, by z nich korzystać, a na tyle pojebany, by nie umieć wprowadzić danych i przeczytać wyniku? Twoja kreacja jest niespójna (choć i tak niezła).
Cytat:Z polskiego byłem zawsze bardzo słabyAle tutaj nie ma nic do rzeczy, jak Ci szło na polskim w szkole. Tutaj na forum zwracano Ci wielokrotnie uwagę, że nie stawia się spacji przed znakiem zapytania. Zwierzątko doświadczalne, gdyby dostało po łbie za duszenie spacji tyle razy ile ja Ciebie upomniałem, nauczyłoby się. A Ty udajesz, że się nie nauczyłeś. Jednocześnie jednak z innych Twoich działań wynika, że jesteś inteligentniejszy od zwierzęcia. No więc znowu niespójność.
Cytat:To wy się wykręcacie. Aby była "wspólna obserwacja" to trzeba się spotkać. "Wspólnota przez internet" nie przemawia do mnie.Ale przecież dobrze wiesz, że ja nie mówię o żadnej „wspólnocie przez Internet”. Przez Internet, publicznie chcę określić warunki zakładu. Nie chcę tego robić na privie, bo obaj dobrze wiemy, że jeśli zrobię to na privie, to się wykręcisz. A że jest w złym guście publikować prywatne wiadomości, to nie będę mógł publicznie pokazać, jak się wykręcasz.
Natomiast w przypadku propozycji Fizyka nawet nie postarałeś się o wiarygodną linię wykrętu. Po prostu stwierdziłeś „nie rozumiem”, nie wskazując, czego konkretnie nie rozumiesz i zmieniłeś temat. I znowu – propozycja Fizyka była tak prosta i wyrażona tak prostym językiem, że tylko skrajny pojeb mógłby jej nie zrozumieć. Zatem Ty zrozumiałeś.
Cytat:Z plastyki też zawsze byłem bardzo słaby. Przykro mi. Jak widzisz nie mam "duszy artysty i humanisty".I znowu – nie ma tutaj nic do rzeczy to, jaki byłeś z plastyki. Programy graficzne posiadają narzędzia do kreślenia linii prostych. Jeśli zatem ktoś gryzda krzywe strzałki, to widocznie ma jakiś cel w tym, żeby te strzałki były nagryzdane krzywo. No chyba że znowu chcesz, żebyśmy uwierzyli, że jesteś tak pojebany, że nie zauważyłeś, że istnieją takie narzędzia. Ale to by było sprzeczne z innymi wypowiedziami, z których wynika, że jesteś bardzo inteligentny.
Cytat:Ale wydaje mi się, że z tymi "znakami zapytania i rysunkami" to takie bezsensowne i rozpaczliwe czepianie się.No nie. Sam piszesz „nie ma przypadków, są tylko znaki”. Czego zatem znakiem są te Twoje spacje?
Cytat:E tam. Po pierwsze: Każdy spisek ma jakiś cel.No właśnie. Zatem jeśli mamy teorię spisku, a brakuje nam w tej teorii sensownego motywu, to znaczy, że ta teoria jest błędna.
Cytat:Po drugie jaki "kosztowny" ? Czyż budżety agencji ko(s)micznych nie są finansowane z Twoich pieniedzy ? Czy komicy (badacze kosmosu) składają się ze swojego na taki budżet ? Czy to raczej oni zabierają Ci pod przymusem (w podatkach) ?No ale taka koncepcja byłaby sensowna tylko wtedy, gdyby państwa nie miały na co wydawać pieniędzy. Albo gdyby agencje kosmiczne zbierały podatki bezpośrednio. Tymczasem wszystkie cywilizowane kraje jadą na deficycie. Po co zatem wydawać na niezrozumiane przez większość populacji badania, skoro można na chleb i igrzyska?
Cytat:Tylko, że to nie żadna "pareidolia".Uzasadnij.
Cytat:To Ty ośmieszasz chrześcijaństwo.No to ciekawe. Może zapytamy użytkowników tego forum, która koncepcja chrześcijaństwa bardziej je ośmiesza?
@Ziemowit – przecież Maciej1 już wielokrotnie pisał: to jest światło na niebie. Nie wiemy, nic ponadto i nie mamy możliwości wiedzieć. Takie już przyjął sobie założenia, że badania tego co widać na niebie nie mają wartości i takich założeń będzie się trzymał. Nie ma więc sensu wklejanie mu zdjęć Saturna i pytanie „co to jest”. Trzeba raczej szukać sprzeczności wewnętrznych w tym, co pisze.