Lumberjack:
Mnie mentalnie też jest najbliżej do buddyzmu, ale do figurek buddy jakoś nie mogę się modlić.
Quinque:
Najwięksi zbrodniarze tacy jak Hitler czy Himmler pochodzili z katolickich domów, w których wychowywano ich w duchu katolickich wartości czyli posłuszeństwa, dyscypliny i chłodu emocjonalnego.
Freud miałby tu coś do powiedzenia. Skrepowana wola w dzieciństwie domaga się uwolnienia w dorosłości.
Największą nienawiścią do katolicyzmu pałają byli katolicy.
Mnie mentalnie też jest najbliżej do buddyzmu, ale do figurek buddy jakoś nie mogę się modlić.
Quinque:
Cytat:Protestanci popełniał zbrodnie bo odrzucili prawowierną ortodoksję czyli katolicką. A na moje pytanie nie raczyłeś udzielić odpowiedziKatolicy nigdy nie popełniali zbrodni a inkwizytorzy byli szlachetni i wielkoduszni.
Najwięksi zbrodniarze tacy jak Hitler czy Himmler pochodzili z katolickich domów, w których wychowywano ich w duchu katolickich wartości czyli posłuszeństwa, dyscypliny i chłodu emocjonalnego.
Freud miałby tu coś do powiedzenia. Skrepowana wola w dzieciństwie domaga się uwolnienia w dorosłości.
Największą nienawiścią do katolicyzmu pałają byli katolicy.
Rozsadziło mi antenę.