W którym Miejscu Biblia zabrania kultu świętych? Nie ma ani jednego takiego miejsca. Po drugie, chrzest dzieci za czasów apostołów potwierdza choćby Orygenes. Kult Obrazów został dogmatycznie określony(Sobór Nicejski II) gdy Ikonoklaści na czele z Konstantynem V zaczęli negować ich wartość. Wiarę w zbawienię z uczynków potępił Sobór Trydnecki. Gdyż Kościół od zawsze naucza o zbawieniu z łaski. A tradycje w Piśmie potwierdza ŚW. Paweł. Zresztą, Biblia jest tworem tradycji Kościoła. Nie ale serio, z pamięci odbiłem pięć tych pseudo argumentów. Ta stacja powinna się nazywać autyzm a nie ateizm
W ogóle nie znam Biblii na pamięć i nie będę sprawdzać każdego z tych fragmentów. No ale jeden Przykład weźmy z Biblii
Sakrament Eucharystii
Dziękuję za uwagę. Były protestant Fjałkowski(czy jak mu tam) myśli że wszyscy są równie tępi co i on?
W ogóle nie znam Biblii na pamięć i nie będę sprawdzać każdego z tych fragmentów. No ale jeden Przykład weźmy z Biblii
Ew. Św. Jana napisał(a):Rzekł do nich Jezus: «Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. 54 Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. 55 Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. 56 Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim
Sakrament Eucharystii
Dziękuję za uwagę. Były protestant Fjałkowski(czy jak mu tam) myśli że wszyscy są równie tępi co i on?