NieWierzącyKonserwatysta napisał(a): Sądzę, że złe zrozumienie pana Karonia (a wielu rzeczach się z nim nie zgadzam [głownie w ekonomicznych poglądach, i troszeńku na temat liberalizmu]) Wynika z tego, że, no bądzmy szczerzy. Jest to dziad. który dużo mówi o katolicyżmie, i bardzo próbuje wskazać nieodrębność tego kościoła od Polski. Związku z czym, u większości prawdopodobnie osób nie wierzących zapala się lampka obrzydzenia, tylko i wyłącznie z tego powodu. Trochę to odrzuca, gdyż zbyt bardzo to podkreśla. Lecz, jego pogląd jest na tym zbudownym i trzeba przeboleć taki punkt widzeniaNo nie wiem, mnie obrzydził zanim w ogóle do tego tematu doszedł. Zresztą mnie katolicyzm sam w sobie nie brzydzi, podobnie jak homoseksualizm - po prostu nie mam do tego skłonności, ale nie przeszkadza mi to, że ktoś inny ma.
Cytat:Są rzeczy dość dziwne ale i ciekawe u niego. O Unii Europejskiej dowiedziałem sie kilka ciekawych rzeczy, nie mam stu procentowej pewności czy jest tak jak mówi ale wiele na to wskazuje. To samo o Gender, w każdym bądż razie Karoń to ciekawe żródło innego spojrzenia, krtytycznego i sceptycznego.Innego niż co? Przecież to identyczne spojrzenie, jakie ma Radio Maryja, i co za tym idzie ideolo rdzeń PiSu.
Lampart napisał(a): Towarzyski pelikan Ja wszystko rozumiem co piszesz poza jednym. skoro piszesz że jesteś pożyteczna jako pracownik dla firmy, to jak może być pasożytnicza dla społeczeństwa? To znaczy zrozumiałbym to gdyby twoja firma nic do społeczeństwa nie wnosiła tylko pasożytowałaby na nim...
Może jest banksterką? I pracuje dla żyobcego kapitału?