lorak napisał(a):ZaKotem napisał(a):lorak napisał(a): no i czego on jest tu winien? że chce, by wszystko było zgodnie z przepisami?Prowadzenie działalności gospodarczej przez partię nie jest zgodne z przepisami.
w jaki sposób partia prowadziła tu DG? zdajesz sobie sprawę, że spółka nie została stworzona bez powodu i jest tu all zgodnie z prawem?
Sprawa jest prosta: Właścicielem Srebrnej jest Instytut, w którego radzie nadzorczej siedzi Kaczor. Z tego ramienia prowadził owe negocjacje i pomysły formułował. Zorientowałem się, ze to ważne w momencie, kiedy zauważyłem, że Wyborcza i inni pomijają tą radę nadzorczą, pisząc o jakiś powiązaniach itp. Jakiś detal może być tu na rzeczy, ale przepraszam bardzo - to ja mam rozkminiać czy Wyborcza która publikuje? Funkcjonariusza pisiorskiego aparatu medialnego wywodzą zaś, że Srebrna powstała wskutek działania komisji w której zasiadał Tusk i inne partie też coś tam nadostawały, tylko przepuściły a Kaczor dba.
2. Jakbym był Wyborczą to poważnie bym się zastanowił nad publikacja tekstu w którym Kierwiński jest wymieniony jako decydujący o zgodach, chociaż formalnego umocowania nie ma. A Kaczor powtarza, że jest uczciwy i dlatego tego i owego nie może zrobić.
3. Sprawa była opisana we Wikipedii już dawno.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!