To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bóg nie mógł istnieć przed stworzeniem świata
"Wiem, że nic nie wiem", to nie jest dualizm.
"Wiem, że nic nie wiem", to nie jest utożsamianie się z wyobrażonymi bytami mającymi przetrwać po śmierci, ani tworzenie arbitralnych wykresów "Wszystkość, Demiurg, ludzie",
Poza tym to też nie do końca o to chodzi, Jak większość ludzi wychodzę z obozu dualistycznego, teraz dopiero uczę się być monistą, już widzę jaki to jest przeskok jakościowy, tu trzeba odejmować, a nie dodawać.
Odejmować własne imaginacje, wychodzić z życia "w głowie". Integrować się z własnym ciałem. to nie chodzi o spekulacje o ateizmie, a o odrzucenie własnych wątpliwych uwarunkowany kulturowo spekulacji których nawet nie zwykło się zauważać, a które rzutują na całe życie, na doświadczenie...

A z tym narcyzmem to chodzi o to, że jak ktoś jest dualistą, wyobraża sobie jakiś niematerialny byt typu dusza, to siłą rzeczy spogląda na to coś... tak jak Narcyz na swoje odbicie w wodzie, tak dualista na swoje wyobrażenia o sobie jako byt doskonalszy niż otaczająca materia.
I mówiłem, żebyś nie odbierał tego personalnie Oczko
Pozdro
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Bóg nie mógł istnieć przed stworzeniem świata - przez Lampart - 08.02.2019, 06:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości