ZaKotem napisał(a):A ponieważ merytorycznych kwalifikacji nie mam, pozostają niemerytoryczne - na przykład fakt, że płaskoziemcy, antyszczepionkowcy
Pierwsze słyszę.
Cytat:faszyści
A skąd to ZaKotem wytrzasnął? Faszyści mają na celu rozszerzanie kompetencji państwa i w związku z tym antropogeniczne globalne ocieplenie jest im bardzo na rękę. Nie wiem jak ZK i jego kot, ale ja na przykład znam kilku faszystów, w tym takich którzy sami się tak określają, i wszyscy są zieloni do cna.
Cytat:kreacjoniści
Jakiś może przykład poza bosym Wojtkiem?
Cytat:Tutaj pilaster znowu zastosował logikę Kościoła Latającego Potwora Spagetti, według którego globalne ocieplenie to skutek zmniejszania się ilości piratów na Karaibach. Korelacja to nie przyczynowość. Może wskazywać na przyczynowość, ale nie musi. Może być przypadkowa. A może "klimatyści" właśnie dlatego dostali pierdzielca, bo "dekarbonizacja" energetyki spowolniła, z jakichś niezależnych od nich ekonomiczno-politycznych powodów, i to ich Wzmożyło. Najbardziej oczywistym z takich powodów jest na przykład gwałtowny rozwój Chin akurat od końca lat 80. Chyba nie spowodowali go "klimatyści".
To też, ale zwróciłbym uwagę na zaprzestanie pędu ku atomowym krasnalom, to jest, pardon, elektrowniom. I tu akurat mizantropiczni, kochający planetę Zieloni Khmerzy, których klimatyści są odmianą jak najbardziej się przyczynili.