Gawain napisał(a): Przerobiłem ze trzydzieści wariantów, rozrysowałem sekcje i trasy i zawsze wychodzi mi, że żeby wyszło to co najmniej jeden most więcej być powinien, bo się ląduje w ślepej uliczce. Pierwszy raz od liceum z własnej i nieprzymuszonej woli policzyłem też że jest możliwych 5040 układów liczb, a tych kombinacji jakie są możliwe nie chce mi się przerabiać, bo albo ja jestem głupi i nie widzę rozwiązania, albo brakuje jednego mostu przynajmniej.
Od czego więc Twoim zdaniem zależy możliwośc przejścia mostami wedle zasad zagadki tj. każdym mostem tylko raz, ale przejść należy po wszystkich?

Quinque napisał(a): Ta zagadka nie ma sensu. Nie może wyjść 15, bo jedno czerwone coś wynosi 5 wiec w trzecim przykladzie wyszło by duzo więcej niz 13. Do dupy z takim czymś
Jak oni na tym Soborze Nicejskim bez Twojego przenikliwego umysłu sobie poradzili?
Ой, розвивайся та сухий дубе / Завтра мороз буде, / Ой собирайся молодий козаче / Завтра похід буде. / Я й морозу та й не боюся / Зараз розів'юся